Nattelivet får længere snor, men reaktionen er lunken: »Der er ikke meget omsætning at hente«

Den nye aftale om genåbningen af landet lemper nogle af de strenge restriktioner, som det danske natteliv har været underlagt det seneste halve år. Det er dog ikke noget, der kommer til at gøre den helt store økonomiske forskel, lyder det fra flere danske natklub- og barejere.

Aftalen om fase fire af genåbningen udvider åbningstider for restauranter, barer cafeer og lignende frem til klokken 02.00 i stedet for midnat, forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter klokken 23.00. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Knap to timer inden alle barer og restauranter skulle sende deres gæster hjem fredag midnat, lå en ny aftale om genåbningen af Danmark klar.

Aftalen udvider åbningstider for restauranter, barer cafeer og lignende frem til klokken 02.00 i stedet for midnat, forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter klokken 23.00.

Diskoteker og natklubber må dog fortsat holde lukket, i hvert fald to måneder endnu. Aftalen lyder, at steder med få siddepladser, dansegulv osv. skal holde lukket til og med 31. oktober 2020. Men der er et lille smuthul, så at sige:

Hvis natklubber eller diskoteker kan ændre deres indretning og aktiviteter i overensstemmelse med de retningslinjer, der gælder på restauranter, barer og lignende, så kan de få lov til at åbne på samme vilkår som disse.

Men det vækker ikke den store begejstring blandt danske natklubejere.

Jesper Majdall, direktør for Bremen Teater, som både er teater, spillested og natklub, fortæller, at det ikke kommer til at gøre en forskel.

»Det er en del af vores forretning, at vi har et dansegulv, og at folk kan stå op. Så det (lempelserne, red.) er ikke noget, der gør, at vi kommer til at sætte noget nyt i gang i min optik.«

Hos Rekom Group, der driver mere end 90 barer og natklubber i Danmark, har man heller ikke planer om at ændre indretningen af natklubber og diskoteker, fortæller administrerende direktør Adam Falbert. Størstedelen af koncernens barer og diskoteker vil derfor fortsat være lukkede.

Rekom Group, der driver mere end 90 barer og natklubber i Danmark, vil fortsat holde størstedelen af barer og diskoteker lukkede, fortæller administrerende direktør Adam Falbert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

Ikke meget omsætning at hente efter 23

Adam Falbert er dog positivt stemt over for udvidelsen af åbningstider ved barer og restauranter, som betyder meget for den samlede branche, siger han. Hvorvidt det kommer til at betyde noget for omsætningen på de enkelte barer, er dog usikkert.

»Langt størstedelen af vores omsætning ligger efter midnat, og det er begrænset, hvad vi kan nå at sælge, med de restriktioner, der stadigvæk er. Men vi må bare håbe, at de gæster, der kommer inden klokken 23, vil blive, til vi lukker«.

Jesper Majdall er heller ikke begejstret for reglen om, at der ikke må lukkes nye gæster ind efter klokken 23.

»Der er ikke meget omsætning at hente, hvis folk allerede har siddet og drukket de første fire øl de første par timer, fordi de skulle nå at være til stede, inden gitterporten lukkede,« siger han.

Peder Blak, ejer og direktør for The Old Irish Pub, som har 26 pubber fordelt over hele landet, glæder sig over lempelserne:

»Det glæder os, at det ikke længere er frygten, der dikterer beslutningerne, og vi takker for den tillid, der vises os med disse nye tiltag,« lyder det i et skriftligt svar. Han fortsætter:

»Det her er uden tvivl et skridt i den rigtige retning, og vi får nu mulighed for at indhente lidt mere af alt det, vi tabte, selv om der er lang vej endnu.«