NatFilm Festivalens budget er fordoblet

Selv om budgetterne for kulturåret 2007 for længst er lagt, fandt kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune alligevel 250.000 kroner, til den økonomisk trængte filmfestival, NatFilm. Bestyrelsesformand Kirsten Dalgaard er glad for det nye tilskud, der alt i alt fordobler NatFilms budget.

Danmarks mest populære filmfestival har aldrig hørt lyden af store mængder klingende mønt falde i sin pengekasse. Mens tilskudene til Københavns anden filmfestival, Copenhagen International Film Festival (CIFF), årligt har beløbet sig på 2,1 millioner kommunale støttekroner, har NatFilm måttet nøjes med 259.000 kroner fra samme kasse.

I går havde NatFilms bestyrelsesformand, Kirsten Dalgaard, foretræde for Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg. Med sig havde hun en bøn til kassemestrene om at øge bevillingen til NatFilm for 2007. Formandens forespørgsel må have været tilpas indtrængende eller måske bare velargumenteret. I hvert fald valgte kultur- og fritidsudvalget at løfte tilskuddet fra 259.000 kr. til næsten en fordobling på i alt 509.000 kroner.

Den beslutning glæder NatFilms bestyrelsesformand.

»Med denne fordobling sender Kultur- og fritidsudvalget et dejligt og positivt signal. På den måde viser de, at man har forståelse for, at NatFilm er en vigtig begivenhed, som kommunen gerne vil støtte,« lød det fra Kirsten Dalgaard efter mødet i går eftermiddags.

Det var et enstemmigt udvalg, der stod bag den ekstra pengegave, fortæller medlem af kultur- og fritidsudvalget, Katrina Feilberg (R).

»Pengene kommer fra en kulturfond i kommunen, så vi tager ikke pengene fra andre projekter. Vi sadlede om i forhold til, hvad der blev besluttet i december 2006, fordi vi ønskede at anerkende NatFilms gode arbejde,« uddyber Katrina Feilberg.

I 2006 opfordrede Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg NatFilm til at fremlægge en plan for, hvordan man kunne øge samarbejdet mellem CIFF og NatFilm Festival. I november besluttede udvalget, at bevillingerne skulle indgå i en fælles pulje, hvorfra man fordelte midlerne til festivalerne. Tidsrammen for denne puljes nedsættelse blev imidlertid for snæver, og derfor besluttede kultur- og fritidsudvalget at videreføre den hidtidige støtteordning uændret i 2007. Den beslutning er nu omstødt, og Københavns Kommunes Kultur- og fritidsborgmester, Martin Geertsen, giver følgende forklaring på de nye støttekroner til NatFilm:

»De er havnet mellem to stole i diskussionen om, hvordan filmfestivalerne skulle omstruktureres, og den diskussion har kørt længe. Hvis man spørger NatFilm, har de nok indrettet sig på, at der skulle ske sammenlægning allerede fra nu. Det er ikke sket, og det er et politisk ansvar. Så NatFilm stod økonomisk klemt, hvis de skulle leve op til deres egne kunstneriske ambitioner, og vi kunne godt se, at det var et problem for dem,« uddyber Martin Geertsen.

@berlingske.dk