Natalie Portman får ros for instruktørdebut

Natalie Portman har for første gang siddet i instruktørstolen, og hendes nye film »A Tale of Love and Darkness« får god respons.

Natalie Portman spiller selv Amos Oz' fortvivlede mor i »A Tale of Love and Darkness«. PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CANNES: Den Oscar-vindende skuespiller Natalie Portman har for første gang stået bag kameraet i stedet for foran det, og hun kan nu præsentere sin første spillefilm, »A Tale of Love and Darkness«.

Filmen får verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes lørdag aften, men pressen har allerede fået sit smugkig. Og der er ros til Portman for instruktørdebuten fra filmanmelder Laurant Amalric, der er journalist hos den franske avis Nice-Martin.

»Det er en forbløffende film, når man tænker på, at det er hendes første. Billederne er fremragende, atmosfæren er fremragende,« siger Laurent Amalric.

Vil ikke kaste olie på bålet

»A Tale of Love and Darkness« er baseret på den autobiografiske bestseller af den israelske forfatter Amos Oz, og filmen står Portman meget nær, da hun selv er født i Israel.

Filmen følger den unge Amos gennem en barndom med en nedtrykt mor (spillet af Natalie Portman), som begik selvmord, da han var blot 12 år gammel. Historien udspiller sig i slutningen af perioden omkring det britiske mandat Palæstina og i de tidlige år under staten Israel.Konfliktens kampe er med på sidelinjen, og det mener Laurent Amalric er et helt bevidst valg.

»Hun er jøde, og hun skildrer sit folk i filmen og det, de tænker på.«

»Men hun skildrer det ikke som krigen, for hun vil ikke hælde olie på bålet. Og jeg synes, det er klogt af hende at holde filmen skånsom,« siger filmanmelderen.

Lette klapsalver
Det er ellers ikke en selvfølge, at gode skuespillere også er gode instruktører. Stjernen Ryan Gosling fik eksempelvis en uheldig modtagelse af sin første spillefilm »Lost River« i Cannes sidste år. Laurent Amalric tør dog ikke spå om, hvordan reaktionen på »A Tale of Love« bliver ved den store premiere.

»Klapsalverne efter filmen var lette, men vi er også en sal fuld af journalister. Og vi må vente på det rigtige publikum for at få den rigtige reaktion,« siger han.

Uanset reaktionerne ser dog ud til, at Natalie Portman får travlt foran kameraet i den kommende tid. Hun spiller med i »Planetarium«, en ny fransk film, og skal ifølge magasinet Variety også spille Jackie Kennedy i filmen »Jackie«, der handler om de første dage efter mordet på præsident Kennedy.