Nat-pjat

Larry Daley er en drømmer af den slags, der til forveksling ligner en taber. Fast arbejde og stabilitet er ikke lige sagen, når man selv tror, man er den store opfinder, men da samkvemsretten med sønnen er i fare, må han skaffe sig et job.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Det får han, som nattevagt på New Yorks Naturhistoriske Museum, men intet på det sted er, som han tror. Især ikke om natten, hvor voksfigurerne, de udstoppede dyr, dinosauraus-skelettet og alt det andet på museet bliver levende. Til skræk for Larry og fryd for os andre. For med Ben Stiller i hovedrollen og en lang række gedigne komikernavne som Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan, Dick Van Dyke, aldrende Mickey Rooney og britiske Ricky Gervais (ham fra »The Office«), er »Nat på Museet« en lattervækkende buffet af mange forskellige slags komik-stile, der overraskende nok supplerer hinanden frem for at støde sammen.

Der er platheder og subtile detaljer rodet sammen og udover at være en morsom komedie er filmen fyldt med flotte visuelle effekter og et højt tempo, der gør den til et action-præget eventyr for børn. Et eventyr, der både vil få dem til at gyse - en smule -, grine en del og, måske, oven i købet give dem lyst til at besøge Det Naturhistoriske Museum - ikke bare for sjov.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse