Musikredaktøren anbefaler: Her er fem sange til din weekend

Denne uges Playlisten byder på stærke comeback til to store stemmer fra 1990erne, Tracey Thorn og Toni Braxton.

Den britiske sanger Tracey Thorn (tidl. Everything But The Girl). Fold sammen
Læs mere
Foto: Edward Bishop (PR)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Tracey Thorn: »Queen«
Afsavn har alle dage været en stærk driver for musikalsk kreativitet, og en af følelsens stærkeste besyngere er Tracey Thorn, som op gennem 1980erne og 90erne stod i front for duoen Everything But The Girl. Både savnet og stemmen er i den grad intakt på hendes nye single »Queen«, hvor et drivende synth-disco-arrangement får pulsen i vejret, mens den modne Thorn stiller sig selv svære spørgsmål om livet, kærligheden og den kvinde, hun kunne være blevet. Alderen klæder hende!

2. MGMT: »Me and Michael«
Vi var mange, der for en ti års tid siden havde det meget ungt og generationshymneagtigt til MGMT-sange som »Kids« og »Time To Pretend«. Desværre formøblede den amerikanske duo siden al goodwill med en række påtaget udflippede plader. Efter fem års pladepause har de igen fundet melodien. Jeg har i hvert fald meget svært ved ikke at skråle med på den retro-lænende pop-konfekture »Me And Michael«, der er som taget ud af en John Hughes-film fra slut-80erne.

3. Toni Braxton: »Long As I Live«
Jeg skal glædeligt indrømme, at jeg ikke har hørt voldsomt meget Toni Braxton, siden hun toppede på hitlisterne i midten af 1990erne med »You’re Making Me High« og »Un-break My Heart«. Men hun er altså stadig i gang, og på hendes nye single »Long As I Live« viser hun, at der stadig er grund til at lytte med. Hendes dybe nougat-bløde stemme er stadig for lækker, og det samme kan siges om den stilede, organiske r&b-lyd, hun slynger om sig som den dyreste pels.

4. Khruangbin: »Maria También«
Nej, jeg ved heller ikke helt, hvordan det Khruangbin udtaler deres navn. Men det skal ikke afholde mig fra at anbefale dig at give den texanske trio et lyt. »Maria También« er fra deres helt nye andet album og et glimrende sted at starte. Hvor de tidligere legede med gammel thailandsk soul og psych, udvider de nu mod Mellemøsten og Spanien. Det er lyden af eksotiske agent-film, Iran før Ayatollah'en og turban-thrillers, du aldrig har set. Og så er det groovy som bare fanden!

5. Emil Kruse: »Helt fint«
Den talentfulde danske sanger Emil Kruse gjorde sig i efteråret flot bemærket med den glimrende EP, »I dine blå«, hvor sange sunget fra tomrummet mellem et du og jeg blev tilsat storbyens natteblå puls. Jeg var især imponeret af produktionen, og det er jeg stadig, på den nye single »Helt fint«, der giver Kruses lige lovligt farveløse tekster et tiltrængt skud tropisk farvelade. Og pludselig føles sommeren lidt tættere på.