Musikredaktør: Lou Reeds død kommer som et chok

Lou Reeds pludselige dødsfald - der angiveligt er relateret til en leverlidelse, ikonet tidligere på året blev opreret for - kommer som en chok for Berlingskes musikredaktør, Lars Rix.

Sangeren og guitaristen Lou Reed er død. Han blev 71 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Lou Reeds pludselige dødsfald kommer bag på Berlingskes musikredaktør, Lars Rix.

»Det kommer som et chok. Specielt set i forhold til, at han ikke var så gammel,« siger Lars Rix med henvisning til Lou Reeds 71 år.

Lou Reed gennemgik i maj en levertransplantation, og selv om der søndag ikke var nogen officiel oplysning om, hvad stjernen var død af, så rapporterede flere medier, at det netop var relateret til leverlidelsen.

Men rockikonet har levet et hårdt liv, forklarer Lars Rix.

»På den anden side har han levet nogle år på »the wild side«,« siger Lars Rix med henvisning til et af Lou Reeds store hits »Walk on the Wild Side« fra 1972.

Lou Reed har spillet en væsentlig rolle i rockmusikkens udvikling siden 1960erne, hvilket han også vil blive husket som, forklarer Lars Rix.

»Jeg tror, han vil blive huset som en pioner inden for rockmusik - ikke mindst for rockmusikken, som kom flydende fra New York i 1970erne, hvor han var eksponent for den eksperimenterede og grænseoverskridende rock,« siger Lars Rix.

»Han har været i stand til at holde i sit publikum, og det er rigtig flot i forhold til mange andre af hans kollegaer.«

Hvad husker du Lou Reed bedst for? Del dine tanker her.