Musikken i DR reorganiseres - og P3s chef går af

DR vil skabe større synergi på musikområdet og samler derfor en række kanaler under paraplyen DR Ung med Kasper Tøstesen som chef.

Go' Morgen P3 i DR radiostudie i DR-byen. Studieværterne Tony Scott og Tue Blædel Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kritikken har haglet ned over DR i de seneste dage.

Ikke mindst P3 har fået hårde ord med på vejen - også fra Berlingskes side.

DR ændrer nu hele den måde, DR Kultur er organiseret på. Første skridt bliver et farvel til den hidtige redaktionschef for P3, Christian Ottenheim.

»Vi ændrer organiseringen af DR Kultur for at styrke vores fokus på de unge,« siger DRs kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen.

»Det er helt nødvendigt lige nu, hvor deres ændrede medievaner for alvor slår igennem.«

Synergi mellem aktiviteter

Omorganiseringen vil ifølge kulturdirektøren forstærke kulturstoffets gennemslagskraft og betydning for brugerne - både i den daglige journalistik og i større fyrtårnsproduktioner.

»Og så vil vi gøre vores samlede indsats for musikken stærkere,« siger hun.

Alt indhold i DR til den unge målgruppe samles i en større enhed ved navn DR Ung. Det gælder streaming, indhold på digitale platforme samt tv og P3.

Man har i samme omgang udnævnt Kasper Tøstesen til chef for hele området. Han kommer fra en stilling som chef for TV og digitalt indhold til unge og har haft stor succes med fænomener som »Prinsesser fra Blokken« om livet i den belastede del af Danmark og »Petra Elsker Sig Selv« om en yngre kvindes forhold til sin krop.

Mathias Buch Jensen har indtil nu været musikredaktør på P3 og fortsætter som en del af DR Ung.

Kulturstoffet i bredere forstand vil også blive reorganiseret og fokusere mere på både den daglige journalistik og såkaldte fyrtårnsproduktioner med større gennemslagskraft.

En lang række formater bliver samtidig samlet under paraplyen DR Musik og får Jakob Marstrand som chef. Herunder kanalerne P2, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz, Musikstyring, Karrierekanonen og Diskoteket.

»Et DR Ung, der også indbefatter P3, får et rigtig godt udgangspunkt for at nå de unge med kvalitetsindhold,« siger kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen - »og ikke mindst sikre, at P3 kommer ind i en stærk udvikling.«

DR Musik skal på længere sigt »skabe synergi mellem vores mange aktiviteter på musikområdet,« siger hun.

Rettelse: I en tidligere version at artiklen stod der, at DR tager 'kritikken til efterretning'. Dette kunne blive misforstået og er nu fjernet.