Musikernes krav bremser musik på nettet

Pladeselskaberne mener, at deres kunstnere selv er skyld i at nye musiktjenester på nettet ikke kan konkurrere med de nuværende.

Kim Larsen er en af Danmarks mest populære kunstnere. Derudover spiller han ingen særlig rolle i nedenstående artikel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenlandske musiktjenester står på spring for at komme ind på det danske marked og tage konkurrencen op med store tjenester som TDC Play. Men høje krav fra sangskrivernes organisation, Koda, holder de nye spillere ude af markedet. Sådan lyder kritikken fra pladeselskabernes brancheorganisation, Ifpi.

- Kodas holdning til de nye tjenester truer med at sætte udviklingen i stå herhjemme. TDC Play har været en stor succes for hele musikbranchen. Men konkurrence er sundt, og der er ingen grund til, at de danske forbrugere skal gå glip af det samme udbud som i andre lande, siger Henrik Daldorph, direktør for Ifpi.

Den svenske musiktjeneste Spotify har længe været interesseret i det danske marked. Men de høje betalingskrav fra Kodas side har ifølge Ifpi sat en stopper for selskabet.

Koda mener, at pladeselskaberne selv sætter en stopper for de nye tjenester. Når de har taget deres del af fortjenesten, levner det ikke noget tilbage til kunstneren, vurderer kommunikationschef i Koda Nicolaj Hyltén-Cavallius.

- Vi anerkender, at både producenter og kunstnere skal honoreres. Men i forhold til onlinetjenester har de store multinationale selskaber allerede skummet fløden, og derfor har onlinetjenester ikke råd til at betale kunsterne deres retmæssige fortjeneste, siger han og fortsætter:

Derfor er en onlinetjeneste som Spotify ikke interessant, fordi de ikke har råd til at give kunsterne ligeså mange penge som f.eks. TDC, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius.

/ritzau/