Musikerforbundet jubler over genopstået orkester

Formanden for Dansk Musiker Forbund glæder sig over, at det lukkede DR UnderholdningsOrkestret genopstår, selv om det er uvist, hvor langt startkapitalen på tre millioner kroner rækker.

Læs mere
Fold sammen

Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen glæder sig over, at et nyt orkester - Danmarks Underholdningsorkester - er kommet til verden på ruinerne af det nedlagte DR UnderholdningsOrkestret.

»DR UnderholdningsOrkestret, som det hed før, er en perle på den danske musiske himmel, både når det gælder rytmisk og klassisk musik. Derfor er det fantastisk, at der er den energi blandt musikerne til at steppe videre og give koncert 1. februar,« siger Anders Laursen.

Det nye orkester giver den første koncert i koncertsalen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg 1. februar. Alle spiller gratis, og indtægterne går ubeskåret til orkestret.

Det er lykkedes kræfter bag orkestret at indsamle en million kroner via et crowdfundingprojekt, og derudover er der tilsagn fra to betydelige spillere fra dansk erhvervsliv, som stiller med yderligere to millioner kroner.

Det giver orkestret en startkapital, men hvor langt det rækker, vil Anders Laursen ikke sige noget.

»Det må du spørge orkestret om,« siger formanden for Dansk Musiker Forbund, der har assisteret kræfterne bag det nye orkester med moralsk støtte og rådgivning om musikernes kontraktlige forpligtelser efter bruddet med Danmarks Radio.

»Vores rolle har været at rådgive musikerne, så de ikke kom i karambolage med deres tidligere arbejdsgiver,« siger Anders Laursen.

Han håber, at koncerten 1. februar kan blive efterfulgt af flere og på den måde skabe et grundlag for orkestrets videreførelse.

»Mit håb er, at det lykkes på sigt at skabe mulighed for at videreføre orkestret, for det er virkelig et fantastisk orkester. Jeg ved ikke, hvad man har af økonomi at gøre med, men jeg vil da opfordre alle med noget i sparegrisen til at komme og bidrage ved koncerten 1. februar,« siger Anders Laursen.

Det bliver dirigent Adam Fischer, som skal lede orkestret og publikum gennem et Mozart-repertoir, og de første billetter sættes til salg torsdag.

DR UnderholdningsOrkestret blev lukket ved udgangen af 2014 i forbindelse med en sparerunde i DR.