Musikanmelder: Her er fem ting, jeg ser frem til på Smukfest

Den årlige folkefest i de skanderborgske bøgeskove ligger for døren. Berlingskes musikanmelder guider til de fem musikalske oplevelser, som han ser allermest frem til at opleve på årets festival.

Smukfest 2016 Tirsdag på Kærligheden er fuld af fest og masser af god karma blandt de mange fastboere under festivalen. Champagnefest på Kærligheden tirsdag middag. En flok knægte fik både danset og mærket de våde dråber i én stor fællesskål.. (Foto: Helle Arensbak/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets finalister i KarriereKanonen

Hvem er morgendagens stjerner? KarriereKanonen, som er et samarbejde mellem DR, Smukfest og Bandakademiet, har før været med til at besvare det spørgsmål. Blandt tidligere deltagere finder man navne som The Minds Of 99, Katinka og Magtens Korridorer. Kig med i krystalkuglen og oplev stjernespirerne, når de syv finalister optræder på festivalens Live Camp. Vinderne kåres dagen efter i »Smag På P3«.

Sted: Live Camp, tirsdag kl. 17.00–00.00

Kim Larsen & Kjukken

Fra stjernespirer til en sand legende. I oktober sidste år rundede »Lune« Larsen et skarpt hjørne: 70 år. Og det kan godt være, at gavflaben er blevet ældre og har fået sig en stok, men bagkataloget er evigt ungt. Det vakler ikke. Jeg glæder mig til genhør med guldrandede Gasolin-klassikere som »Rabalderstræde« og »Kvinde Min« samt de store solosange som »Hvis Din Far Gir’ Dig Lov« og »Midt Om Natten«. Lad os så håbe, at festivalen har fået styr på sikkerheden, som ledelsen har bebudet, så vi undgår samme kaos som til sidste års Larsen-koncert, hvor det var ved at gå galt.

Sted: Bøgescenerne, onsdag kl. 19.30

Rihanna

Årets klokkeklare hovednavn. Provo-sangerinden fra Bahamas er en af tidens allerstørste stjerner. Og ja, jeg ved skam godt, at hun næsten lige har spillet her til lands, men det show missende jeg beklageligvis, så nu ser jeg frem til en kinky popfest i bøge­skoven med Ri Ri og hendes overflødighedshorn af hits, hvor pivfrække sager som »Stay«, »Diamonds«, »Umbrella« og »Bitch Better Have My Money« udgør det tunge skyts.

Sted: Bøgescenerne, onsdag kl. 21.30

Phlake

Den unge Albertslund-duo var noget af et tilløbsstykke på Roskilde, hvor deres koncert på Rising-scenen skabte kaotiske tilstande grundet et massivt publikumsfremmøde. Heldigvis gik det godt. Men jeg forstår skam, at der er rift om sanger Mads Bo og producer Jonathan Elkjærs lumre og labre blanding af elektronisk pop, vuggende r’n’b, flabet funk og flødet soul. Jeg ser frem til at blive forført af drengenes velsmurte og ambitiøse baby-making-musik fra det glimrende debutalbum »Slush Hours«.

Sted: Stjernescenen, fredag kl. 17.00

Sia

Smukfest-programmets anden store popdiva, australske Sia, er mere skæv og arty i sit udtryk end Rihanna (hvis kæmpehit »Diamonds« Sia faktisk har co-skrevet), men det gør bestemt ikke sangerinden med den karakteristiske sort/hvide paryk eller hendes materiale mindre interessant. Slet ikke. Efter min mening er hendes to big tunes »Chandelier« og »Elastic Heart« nogle af de bedste popsange de seneste år. Jeg glæder mig til at brøle lungerne ud og slippe de store følelser løs til dem og Sias øvrige hitbuffet.

Sted: Bøgescenerne, fredag kl. 22.45

Hør de fremhævede Smukfest-navne her: