Musical rekordsælger 10 måneder før premiere

Med flere end 60.000 solgte billetter på bare en måned er musicalen »Dirty Dancing« én af de hurtigst sælgende teaterforestillinger herhjemme.

Flere end 60.000 har allerede sikret sig mulighed for at opleve Silas Holst og Mathilde Norholt i den rekordsælgende »Dirty Dancing - the Musical«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Premieren i Tivolis Koncertsal er først den 26. februar næste år, men allerede nu, kun en måned efter at billetsalget åbnede, har »Dirty Dancing - The Musical« solgt flere end 60.000 billetter og er dermed én af de hurtigst sælgende teaterproduktion herhjemme, oplyser arrangørerne.

Til sammenligning brugte opsætningen af Abba-musicalen »Mamma Mia!« 11 måneder på at sælge et tilsvarende antal billetter. »Mamma Mia!« endte med et samlet billetsalg på 150.000 billetter.

»Dirty Dancing - The Musical« er en co-produktion mellem Tivoli og The One & Only Company, som allerede har forlænget opsætningen med en måned og nu åbner for ekstraforestillinger frem til 25. april 2015, så der kan sættes yderligere 6.000 billetter til salg.

»Med 60.000 billetter på en måned er »Dirty Dancing - The Musical« den suverænt hurtigst sælgende forestilling i Tivolis historie,« siger Tivolis underholdningsdirektør, Stine Lolk.

Og Jesper Winge Leisner, direktør i The One & Only Company og executive producer på musiaclen supplerer: »Det her slår alt, hvad jeg har oplevet som producent, og det kan vi jo kun takke titusindvis af engagerede fans for,« siger han.

»Dirty Dancing« byder på et gensyn med Silas Holst, der netop har haft stor succes i »Grease« i Tivoli og tidligere i »Crazy For You« på Det Ny Teater, mens Mathilde Norholt har fået sin første store hovedrolle på de skrå brædder som Frances »Baby« Houseman.

»Dirty Dancing« er den femte co-production mellem Tivoli og The One & Only Company og Tivoli. De fire første var »Elsk mig i nat«, »Den eneste ene – The Musical«, »Grease« og den kommende sommerrevy »Tam Tam i Glassalen«.

Det største forsalg til en teaterforestilling herhjemme tegner »The Phantom of the Opera« på Det Ny Teater sig for. Forestillingen havde premiere i 2000 og rundede magiske 100.000 solgte billetter på premieredagen.Om »Dirty Dancing« kan matche eller slå den rekord, er det ifølge arrangørerne endnu for tidligt at spå om.