Museum efterlyser værker

Ordrupgaard søger privatejede værker af kunstnerduoen L.A. Ring og Sigrid Kähler, der kan fuldende en ny udstilling, om ægteskabets indflydelse på L.A. Rings kunst.

L.A. Ring: »I juni måned« (1899). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunstmuseet i Charlottenlund efterspørger værker af den danske kunstner L.A. Ring og hans hustru, Sigrid Kähler, til en kommende udstilling i december. Det er et led i en udstillingsrække, hvor museet sætter fokus på kunstnerpar.

Udstillingen »L.A. Ring. Mellem lys og mørke« har til formål at belyse Sigrid Kählers indflydelse på L.A. Rings kunst. På udstillingen vil man kunne opleve værker af L.A. Ring, men også keramik og akvareller af Sigrid Kähler. Hun stoppede med at male, da hun giftede sig med Laurits Andersen Ring, men forblev en vigtig sparringspartner for kunstneren.

Dog efterspørger Ordrupgaard stadigvæk værker. Det drejer sig især om malerier af L.A. Ring, der portrætterer Sigrid Kähler, parrets børn eller motiver fra deres fælles hjem. Værkerne skal være med til at illustrere en ny side af L.A. Ring, forklarer museumsinspektør Sara Hatla Krogsgaard:

»Jeg håber, vi kan vise Sigrids betydning for L.A. Rings kunstneriske virke. Han havde melankolske tilbøjeligheder hele sit liv, men da han møder Sigrid Kähler, går han en lykkeligere periode i møde. Hans værker bliver lysere og får en lettere tone,« fortæller hun.

Museet leder især efter værkerne »Sigrid ved væven«, »Juleforberedelser« og L.A. Rings selvportræt »Ved Nytårstid« fra 1885, som er et meget depressivt værk kunstneren malede, før han mødte sin hustru. Sara Hatla Krogsgaard kender ikke værkernes placering på nuværende tidspunkt, men fortæller, at det tidligere har givet pote at efterspørge værker hos privatpersoner.