Mudder og møg. Anden sidste Roskilde-dag er forbi

I går var anden sidste dag på årets Roskilde Festival. Regnen kom ikke bare forbi - den blev. Og så blev pladsen ellers omdannet til »smatten«. Men festen fortsatte i bedste Roskilde-stil.

I går blev Roskilde Festival omdannet til »smatten«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Godmorgen på denne våde lørdag morgen, hvor det gode vejr nok står øverst på mange gæster på årets Roskilde Festivals ønskeliste. Endnu engang er det blevet tid til Roskildeposten.

Puha, sikke et vejr vi fik på en ellers så pragtfuld musikdag på Roskilde Festival 2017. Mange store navne lagde vejen forbi det, der nok bedst kan betegnes som »smatten« nu.

Såvel fik vi mulighed for at se Foo Fighters på Orange Scene, som Berlingskes Mads Hendrich kastede 4 stjerner efter. Trentemøller lagde også vejen forbi til en veloplagt koncert på Arena, som ifølge Berlingskes Pernille Smith Larsen fortjente hele 5 stjerner. Og så kunne fans af Father John Misty opleve ham på Orange Scene til en koncert, der dog ikke imponerede synderligt. Berlingskes Michael Charles Gaunt kvitterede med 3 stjerner og kaldte koncerten for »rimelig nedtur«.

Og så var det også i går, vi fik fornøjelsen af at opleve Den Sorte Skole, der spillede, hvad de selv kalder deres mest ambitiøse projekt nogensinde, på Orange Scene.

Under koncerten virkede det til, at folk fik en stor oplevelse, da de to kunstnere foldede deres enorme musiske og visuelle show ud på den store scene. Umiddelbart efter koncertens afslutning begyndte gæsternes vurderinger at tikke ind på de sociale netværk – og det ser ud til at være til stor tilfredshed:

Men vi må også lige vende vejret, for det er umuligt at komme uden om, at den frygtede regn for alvor nåede til Roskilde Dyrskueplads fredag. Det resulterede i, at Roskilde Festival for alvor blev omdannet til en mudderpøl. Se bare på billedet herunder, der meget godt viser, hvad de mange campister måtte gennemleve:

Der er efterhånden godt mudret på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Selv om det silede ned fra himmelen, var der stadig gang i debatten på dette års Roskilde Festival. En del af debatten har været det øgede fokus på overskridelser af grænser. Det har Politiken i særdeleshed været med til at sætte et øget fokus på med deres vigtige »Roskilde uden samtykke«-artikelserie, der har skabt en del røre. Twitter-brugeren Thomas er en af dem, der har læst med:

Også Dansk Kvindesamfund har været aktiv i debatten. Deres fokus har, i samme stil som Politikens artikelserie, været på problemet med overskridelser af kvinders grænser. På Twitter søgte de i går Politiets opmærksomhed på problemet ved at appellere til, at Politiet skal huske at tage henvendelser om voldtægt alvorlig. Det håber vi naturligvis, de gør:

I dag var også dagen, hvor vinderen af årets camp skulle findes. Det fandt sted i Dream City. Og i år blev det Camp Bodega, der løb af med sejren. Det var til stor jubel, ikke mindst fordi, campens ejere kunne løbe derfra med »tragten«, som er en ølbong, der markerer sejren med vanlig Roskilde-stil. Tillykke til Camp Bodega. I har tydeligvis imponeret nogle mennesker. Og glade ser I ud:

Årets Camp på Roskilde Festival 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen.

For nogle blev det lige rigeligt med de store mængder mudder, møg og smat, hvorfor en tur hjem blev tiltrængt. Det kunne mærkes i togene til og fra Roskilde, der fik rigeligt med passagerer ombord. Så et godt tip er at huske at bestille en pladsbillet:

Endnu en god dag på Roskilde Festival 2017 er forbi, men heldigvis er der også en dag i dag. Og hvis du da ellers får kæmpet dig fri af tømmermændenes stærke favntag, kan du se frem til god musik igen i dag – og måske endda også et nogenlunde fornuftigt vejr. I Roskildeposten har jeg ikke været for heldig med at forudse vejret, så det holder jeg mig fra denne gang.

Jeg nøjes i stedet med at håbe på det bedste, og så ellers anbefale lørdagens gæster at slå et smut forbi Slowdive klokken 18.00 på Avalon-scenen. Er du mere til trap-musik, så fyrer amerikanske Playboi Carti op under Apollo-scenen klokken 21.30. Derudover spiller en masse andre interessante kunstnere i løbet af dagen, så husk at tjek programmet, inden du bunder for mange af de kolde

Fortsat rigtig god festival. I dag er sidste dag, så husk nu at nyd det.