Motörhead-fan headbanger sig til hjerneblødning

En tysk superfan af heavy metal-gruppen Motörhead får en alvorlig hjerneblødning efter at have headbanget til en koncert med gruppen.

Motörheads britiske bassguitarist og forsanger Lemmy Kilmister. Her til 23. udgave af Eurockeennes Music Festival i Belfort i det østlige Frankrig, 2. juli 2011. Foto: Sebastien Bozon/AFP PHOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN BOZON

Det, der begyndte som en leg ved en Led Zeppelin-koncert i 1968, hvor fans bankede hovedet i scenekanten og lod deres hoftelange hår flyve op og ned, har siden udviklet sig til et risikabelt ritual med alvorlige følger.

I hvert fald er det netop lykkedes en 50-årig superfan af heavy metal-gruppen Motörhead - der ligefrem har en fanklub ved navn Motörheadbangers - at redde sig en kæmpe blødning i hjernen efter i timevis at have headbanget til en koncert med gruppen. Det skriver Guardian.com.

Selvom sygdommen, der med det lægefaglige navn »subduralt hæmatom« har en incidens estimeret til 5,3 per 100.000 personer pr. år, yderst sjældent indtræffer, og det sikkert ikke bliver bedre end at headbange til Motörheads vilde og voldsomme guitar-riffs, dunkende bas og ørerivende trommer, bør mange vel nok forsøge at lægge vanen fra sig. I hvert fald hvis ikke koncertgængere på det lavpraktiske plan i fremtiden skal medbringe en halskrave som survival kit.

Det mener den danske læge og videnskabsjournalist Jerk W. Langer ifølge Ekstra Bladet, hvor han siger:

»Ja, tænker jeg, så fik vi et nyt navn på sygdommen, for det lyder unægtelig meget flottere at sige, at man har pådraget sig et "Motör-head” end at tale om subduralt hæmatom, som vi læger ellers kalder det.«

Den tyske hjernespecialist, Dr. Ariyan Pirayesh Islamian, der sammen med et par kolleger behandlede den tyske Motörhead-fan på Hannover Medical School, råder derimod ikke heavy metal-fans til at holde igen med den potentielt fatale hovedgymnastik.

»Vi er ikke imod headbanging, for chancen for at komme til skade er meget, meget lav,« siger Dr. Ariyan Pirayesh Islamian til Guardian.com, til trods for at han karakteriserer Motörhead som »en af verdens mest hardcore rock'n'roll-bands på jorden.«