Monty Python på vej til genforening

Medlemmerne af komikergruppen Monty Python mere end antyder, at de vil genforenes i en række liveoptrædener.

Den originale besætning i Monty Python-truppen: Fra venstre: Michael Palin, John Cleese, Terry Jones, Terry Gilliam og Eric Idle. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

Der er stadig liv i Monty Python, og ifølge New York Times vil den britiske komikertrup i løbet af denne uge offentliggøre, at de genforenes i en række liveoptrædener.

Rygterne om en genforening er kommet, efter flere af Python’erne i den seneste tid er kommet med offentlige bemærkninger og antydninger. De nye liveshows vil være første gang, at alle fem medlemmer er på scenen sammen siden 1998.

Et af medlemmerne, Terry Jones, siger tirsdag til BBC, at »vi ser hinanden og sammensætter et show - det er virkeligt«:

»Jeg er ret spændt på det. Jeg håber, at det giver os en masse penge. Jeg håber, at jeg kan betale mit realkreditlån af,« siger Terry Jones.

Udtalelserne blev fulgt op af en række gådefulde beskeder fra Monty Python-kollegaen Eric Idle på Twitter. Tirsdag skriver han blandt andet »Python-møde i morges. Kan ikke vente«, og han tilføjer efterfølgende, at et pressemøde er planlagt til torsdag

Monty Python dukkede første gang op i 1969 på BBC med serien »Monty Python’s Flying Circus« og skabte senere film som »Life of Brian« og »Monty Python and The Holy Grail«.

Medlemmerne, som foruden Eric Idle og Terry Jones tæller John Cleese, Terry Gilliam og Michael Palin, er ikke kommet med yderligere oplysninger om den kommende genforening. Ifølge den britiske avis The Sun vil genforeningen dog være resultatet af »måneder med hemmelige forhandlinger«.

Så sent som i februar i år var Eric Idle ellers ude og afvise muligheden for, at Monty Python nogensinde ville genopstå. I et indlæg på sin blog afviste han ifølge New York Times rygterne som intet andet end dum snak, men nu ser det dog ud til, at snakken og rygterne alligevel ikke var helt forkerte.

Oprindelig bestod Monthy Python af seks medlemmer, men Graham Chapman døde af kræft 1989.