Monty Python gendannes efter 30 år

Gakkede gangarter, spam og en død papegøje. Monty Python annoncerer gendannelse på torsdag.

Monty Python er blandt andet kendt for filmen Life Of Brian fra 1979 Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Der er gået tre årtier, siden Monty Python sidst var samlet. De fem medlemmer er alle over 70. Ifølge The Sun, har gruppen besluttet sig for, at det skulle være nu eller aldrig, og annoncerer på torsdag en genforening på et pressemøde.

Monty Python-medlemmet Eric Idle skrev i dag på twitter, at fans af Monty Python skal forberede sig på store nyheder.

Der går rygter om, at Monty Python vender tilbage med et live show. Desuden er der rygter om, at der vil komme en ny film eller et tv-show.

Sidst Monty Python var samlet var i filmen The Meaning Of Life fra 1983. Håbet om en gendannelse blev dog svækket i 1989, da Graham Chapman døde af kræft.

Selvom Monty Python ikke officielt har været samlet siden The Meaning Of Life, har medlemmerne dog arbejdet sammen på tværs. Blandt andet i Terry Jones' fortolkning af Vinden I Piletræerne, hvor flere af Python'erne medvirkede.

I 1999 var det meningen, at Monty Python skulle genforenes i et live show i USA. Michael Palin trak sig dog fra projektet, og siden har der været rygter om, at flere af Monty Python-medlemmerne ikke kunne enes. I 2003 sagde John Cleese, at det var »absolut umuligt at samle bare størstedelen af os i samme rum. Det er ikke engang en spøg.«