Montmartre reddet på målstregen - bliver nu også frokostrestaurant

Det kendte jazzhus overlever uden kommunens hjælp - i hvert fald for en tid.

Jazzhus Montmarte

København har været en af Europas førende jazzbyer - og Jazzhus Montmartre et af byens førende spillesteder.

Men da Københavns Kommune fjernede sit årlige driftstilskud, blev de intime lokaler i Store Regnegade sendt på kurs mod lukning.

Huset har nu skaffet tilstrækkeligt med tilsagn fra fonde og private donorer til en midlertidig redningsplan.

Bestyrelsen lader derfor Jazzhus Montmartre genåbne efter nytår og ansætter samtidig Jan Lundgren som chef. Den svenske jazzpianist har i dag succes som chef for Ystad Jazzfestival. Han skal styrke det kunstneriske niveau for huset.

"Vi har tillid til, at politikerne i en så kulturengageret kommune som København i det nye år kan finde de relativt beskedne midler," siger Montmartes bestyrelsesformand, Michael Christiansen.

Bestyrelsesformanden vil i det nye år gå i dialog med andre aktører i dansk jazzliv om en mere blivende løsning.

Ny frokostrestaurant

En del af de nye omvætninger er også, at Montmartre fra 1. februar bliver omdannet til frokostrestaurant, café og cocktailbar hvor jazzen kommer fra anlæget. Bag restauranten står restauratør Rasmus Bo Bojesen, der i mange år har drevet restaurant i Operaen og Tårnet på Christiansborg.

- Vi kommer til at skabe en af de hyggeligste og mest uformelle cafeer og restauranter i det indre København. Vi gør det i respekt for, hvad der hænger i væggene og i et tæt samspil med en af Europas mest elskede jazzklubber. Vi har blandet blod med ildsjælene bag Montmartre om at løfte stedet til nye højder – også kulinarisk, siger Rasmus Bo Bojesen.