Monopolet-vært giver opsang til lytterne efter Falktofts Fyn-sviner: Tal pænt til hinanden

Må jeg lige be' om kammertonen? Det gik ikke upåagtet hen, da tv- og radiovært Peter Falktoft lørdag kom med en kollektiv sviner til Fyn i radioprogrammet »Mads og Monopolet på P4«. Efter en ophedet debat på de sociale medier beder værten Mads Steffensen nu lytterne om at tale ordentlig til hinanden.

Foto: Bax Lindhardt. Under lørdagens udgave af 'Mads og Monopolet på P4' gav Peter Falktoft frit løb for sin anti-parti mod Fyn. Det satte gang i en debat på de sociale medier, som blev så heftig, at værten Mads Steffensen måtte minde lytterne om at bevare den gode tone. (Arkivfoto)
Læs mere
Fold sammen

»Fyn er fin«, sang Lasse og Mathilde engang, men det er tv- og radioværten Peter Falktoft tilsyneladende bestemt ikke enig med dem i.

I lørdagens udgave af det populære radioprogram »Mads og Monopolet på P4« lagde han sig ud med stort set samtlige af den lille halve million borgere på øen i midten af dronningeriget.

»Fyn er fandme nederen,« udbrød Falktoft, da Enhedslisten-politikeren Pernille Skipper foreslog, at et jysk/københavnsk par bosatte sig på Fyn for at tilgodese begge parter.

Da Skipper og sangeren og musiker Mikael Simpson protesterede, fortsatte den århusianske radio- og tv-vært:

»Det er der H. C. Andersen kommer fra, og lufthavnen er opkaldt efter H. C. Andersen, og alle bagerier er opkaldt efter H. C. Andersen, og man skal have en sort hat og en lang kjole på for at bo der. Det er rigtig fint, at I (Pernille Skipper og Mikael Simpson, red.) er glade for Fyn. Jeg synes, at Tinderbox-festivalen er noget dope (sejt, red.). Ellers kan jeg godt slippe for Fyn,« sagde Peter Falktoft.

Det fik mange vrede fynboer til tasterne, og på »Mads og Monopolets«-side på Facebook gav de frit løb for deres utilfredshed efter programmet.

Den rødglødende debat fik Mads Steffensen til at skrive et opslag på »Monopolets« side på Facebook, hvor han bad lytterne om at bevare den gode tone.

»Mads & Monopolet er et program, hvor der bliver givet og taget, og der er højt til loftet. Dem der har hørt programmet igennem årene, er helt med på at debatten til tider kan være heftig. Men vi skal tale ordentligt. Så her til sidst minder jeg igen om, at vi her på siden skal holde en sober tone. Vi skal tale ordentligt til og om hinanden,« skrev Steffensen blandt andet.

Efter programmet var borgmester i Assens Søren Steen Andersen også ude med riven efter Falktoft.

Hovedpersonen selv nøjes med at kommentere virakken på sin Facebook-profil med et billede af Odenses berømte bysbarn H.C. Andersen og hashtagget #JeSuisHansChristianAndersen.

Og så også en lille hentydning til, at den verdenskendte digter har en vis lighed fysisk lighed med Falktofts makker, Esben Bjerre.

Opslaget har i skrivende stund fået mere end tusind likes.