Moleko og al den kærlighed

Barabara Moleko fik rørt godt rundt i gryden med kærlighedens mange facetter, men kunne godt bruge et større repertoire at tage fra.

Barbara Moleko på Bøgescenen, lørdag på Skanderborg Festival 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke mange sangerinder end Barbara Moleko, der passer bedre ind sådan en lørdag eftermiddag på Smukfest i Skanderborg, hvor regnen er stoppet og solen kigger frem mellem træerne. Sangerindens neo-soulede popunivers kredser konstant om kærlighedens og parforholdets mange facetter. Et uudtømmeligt tema, der nok kan synes lidt enerverende i længden, men aldrig uaktuelt og da slet ikke her, hvor alt synes at kredse om det seneste scoringsforsøg nede i teltlejrene.

At Barbara Moleko så samtidig kan synge gør det ikke dårligere. Hendes stemmes kantede og let hæse tone lyder bare lækker og rykker ubesværet rundt i alle tonelejer, hvilket man allerede fik en i lektion lige fra start, hvor "Gør det lettere" svingede tungt og godt og viftede det, der skulle være tilbage af moralske tømmermænd hos publikum væk.

Men desværre kunne Moleko ikke helt holde tempoet. Med kun ét album i bagagen var hun nødsaget til at have et par nye numre med på sætlisten, hvilket ikke gjorde det nemmere. Samtidig er hun altså stærkest, når hun sætter tempo og finder "den hårde Moleko" frem som hun selv kaldte det fra scenen. "Stå sammen" svingede således godt og det samme gjaldt naturligvis hits som den funky "Dum For Dig" og det, der kunne være Smukfests officielle slagsang "Klar Til Kærlighed".

Men når tempoet gik ned som i sjæleren "Rejser Mig Op" var det som om, at ideen med at genskabe stemningen fra en mørk storbynatklub ikke helt kunne stå mål med et dansegulv bestående af drivvåd træflis.

Moleko har energien, talentet og charmen og hvis nu L.O.C. havde kigget forbi for at supplere hende på hendes absolut største hit "Helt Min Egen" så havde hun givet vis trukket den helt hjem. Nu blev det til en koncert med gode punktnedslag, men for få sange, der for alvor kunne svinge sig helt op til toppen af bøgetræerne.

Hvem. Barbara Moleko

Hvor: Bøgescenen, Smukfest lørdag eftermiddag