MØ indtager scenen til Nobels Fredspriskoncert

11. december går MØ på scenen til den årlige Nobels Fredspriskoncert i Oslo. Her skal hun være med til at hylde dette års vinder af Nobels Fredspris, National Dialogue Quartet.

MØ optræder til Nobels Fredspriskoncert 11. december, hvor årets prismodtager hædres. Foto: Axel Schütt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 1994 er der hvert år 11. december blevet afholdt en Nobels Fredspriskoncert i Oslo, hvor man hædrer årets vinder af den prestigiøse fredspris. I år er ingen undtagelse. Her skal danske MØ skal med sin sang og performance hylde National Dialogue Quartet, som i oktober modtog Nobels Fredspris. Den tunesiske kvartet fik prisen, fordi de spillede en afgørende rolle i opbygningen af demokratiet i kølvandet på Jasminrevolutionen i 2011.

»Jeg voksede op i et videnskabeligt og kulturalt bevidst hjem, hvor udviklingen indenfor menneskerettigheder og håb for fred var almindelige samtaleemner. Toneangivende personligheder indenfor disse områder var beundret og en inspiration for min ungdoms aktivisme. Jeg har den dybeste respekt for Nobels Fredspris – ikke kun den, men alle former for anerkendelse, til dem, der prøver at gøre verden bedre. At skulle optræde til Nobel Fredspriskoncerten og være med til at sprede budskabet om National Dialogue Quartet’s meget vigtige arbejde er en stor ære. Jeg er beæret over at være en del af sådan en historisk begivenhed og følge i fodsporene af tidligere kunstnere og nogle af mine yndlings artister, så som Rihanna, Robyn, Cyndi Lauper, Annie Lennox og Omar Souleyman,« siger MØ i en pressemeddelse.

Dagen før koncerten, 10. december, overrrækkes Nobels Fredspris traditonen tro til modtageren på Oslo Rådhus. Til koncerten, hvor overrækkelsen fejres, er MØ langt fra alene om at stå på scenen. Musikere som eksempelvis Kygo og Jason Derulo skal også optræde til Nobels Fredspriskoncerten, hvor den amerikanske komiker og tidligere vært på »The Tonight Show« Jay Leno styrer slagets gang.

Koncerten er stjernespækket i år såvel som tidligere år. Før har Scarlett Johansson, Oprah Winfrey, Tom Cruise og Kevin Spacey været værter til begivenheden, hvor de har budt famøse musikere op på scenen. Alt sammen i Nobels og fredens navn.