MØ blev den helt store vinder ved Danish Music Awards

Hele fire gange måtte danske MØ på podiet for at modtage en DMA-statuette, da musikbranchen fejrede musikåret med et stort show.

M Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Da cremen af den danske musikbranche fejrede sig selv ved et storstilet TV-transmitteret show i Forum i København lørdag aften, var det med én altdominerende kunstner i centrum.

Den danske sangerinde MØ løb med hele fire statuetter ved prisfesten – deriblandt den mest prestigefyldte af dem alle, Årets Danske Udgivelse, for hendes internationalt roste debutalbum »No Mythologies To Follow«. Desuden skulle hun på podiet for at hente prisen som »Årets Danske Solist«, »Årets Nye Danske Navn« og »Årets Danske Musikvideo« til nummeret »Walk This Way« instrueret af Emilie Rafael.

Ellers var det den krølhårede danske popkomet Christo­p­her, der markerede sig. Ikke alene løb han med titlen for »Årets Danske Popudgivelse« med »Told You So«. Han modtog også den ene af aftenens blot to priser fundet ved publikumsafstemning. Christopher fik »Årets Publikumspris«, mens Nephew fik »Årets Idé« for projektet »Musikstarter«.

I de internationale kategorier »Årets Internationale Udgivelse« og »Årets Internationale Hit« var det ikke overraskende Pharrell Williams, der løb med dem begge. Dels for albummet »GIRL« og så for hittet »Happy«.

Endelig måtte et band, der gennem de seneste 30 år har høstet et utal af priser, også se sig hædret i dét, man kan kalde DMAs »seniorkategori«. »Danish Music Awards Ærespris« gik i år til 30-årsjubilaren D-A-D med forsanger Jesper Binzer i spidsen. Danish Music Awards er arrangeret i samarbejde mellem IFPI, KODA og TV 2.