Modig dansk snapse-menu vinder cocktailbarernes Oscars

Bartenders' Choice Awards er netop blevet uddelt - her er vinderne.

dfddsd
Duck and Cover holdet sekunderne efter deres prismodtagelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Den danske cocktailscene er i flyvende fart. Tidligere i år løb Mate Tamas Csatlos fra nu lukkede Restaurant Umamis cocktailbar Kabuku med sølv i verdens største cocktailkonkurrence, World Class.

Der er også netop afholdt, hvad der i kredse bliver kaldt cocktailbarenes Oscar, nemlig Bartenders' Choice Awards.

Læs også: Guide: 10 lækre cocktailbarer i København

200 eksperter og branchefolk stemmer hvert år i forskellige kategorier, og dermed blev der sat en fed streg under, hvilke cocktailbarer der rykker lige nu i Norden.

Af de danske vindere kan nævnes, at Duck & Cover både vandt som bedste danske cocktailbar og bedste cocktailmenu - og en stærk anbefaling skal også lyde herfra til at tage en tur ned i kælderen på Vesterbro for at smage deres aktuelle menu, som passer perfekt ind i julemåneden - den er nemlig som skabt til folk, der vil have et nyt syn på akvavit og snaps.

Ejer, Kasper Riewe-Høgh har nemlig taget et lidt drastisk valg:

»Vi har arbejdet ud fra præmissen om at holde os udelukkende til akvavit og snapse som grundspiritus i vores menu. Derudover gav vi os selv den opgave, at hver cocktail skulle indeholde min. en anden lokal/nordisk ingrediens. Det har resulteret i en menu, hvor vi udfordrer en del af de standartopfattelser, vi alle har, når vi taler cocktails. Vi kører naturligvis stadig "almindelig" cocktails, så ikke vi skræmmer folk væk, der har en dårlig oplevelse med snaps - men vi er omvendt også temmelig sikre på, at vi kan ændre deres syn på den danske spiritus en anelse - hvis folk ellers tør at give lidt slip i fordommene«, fortæller han.

Læs også: København har fået flyvende eksklusiv cocktailbar

Det snapse-dogme blev altså belønnet med den helt store pris ved BCA Awards, som for øvrigt blev afholdt som en kæmpe gallefest på Grand Hotel i Stockholm.

Cocktailbaren Gensyn på Frederiksberg, der åbnede i april 2017, vandt bedste nye cocktailbar. Blandingen af keglebilliard og 50'er nostalgi tog altså kegler hos juryen. Barking Dog på Nørrebro løb med prisen for bedste atmosfære, og folkets pris gik til altid pålidelige Strøm Bar.

Max Scott, som normalt deler ud af sin altvidende ekspertise hos Juul's på Værnedamsvej vandt prisen - Improver Of The Bar Industry

Læs også: Ny cocktailbar byder på keglebilliard og 50'er nostalgi

Årets bedste bartender gik til Jeppe Nothlev fra Helium Cocktailbar i Bredgade, og hvis man har lyst til at svinge forbi, så har lige præcis Helium faktisk juleafslutning fredag 22. december, hvor de for en flad 50'er serverer deres take på gløgg samt småkager.

Man kan læse mere om Bartenders' Choice Awards lige her.