Moderne familiedrama afløser Forbrydelsen

Der var ikke nogen islandsk sweater i sigte, da Danmarks Radio tidligere i dag præsenterede deres kommende dramasatsning, ”Sommer,” der skal løfte arven fra Forbrydelsen. I stedet skal du vænne dig til familien Sommer og deres lægepraksis i Frederiksværk, der ruller over skærmen fra 1. januar.

En del af familien Sommer: Lars Ranthe, Mikael Birkkjær, Cecilie Bøcker Rosling og Camilla Bendix fotograferet på DRs pressemøde mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Jan Jørgensen

Her til formiddag blev DRs nye dramasatsning, ”Sommer”, præsenteret i TV-byen.

Seriens første afsnit sendes tirsdag den 1. januar, men ellers bliver »Sommer« sendt søndag aften, hvor den skal løfte den tunge arv fra blandt andet ”Forbrydelsen,” ”Krøniken” og ”Rejseholdet.”

Til at løse den opgave har DR satset på et familiedrama, der udspiller sig i en lægefamilie i Frederiksværk.

”Vi fortsætter vores hidtidige strategi. Krimier som ”Rejseholdet” og ”Forbrydelsen” afløses af dramaer i det nære som ”Nikolai og Julie” og nu ”Sommer,” der er langt mere lys end novemberstemningen i ”Forbrydelsen.” Sommer er gul i farven,” siger dramachef Ingolf Gabold, der sammen med en del af produktionsholdet og skuespillerne præsenterede en halv times sammenklip af serien i kulisserne til lægehjemmet i Frederiksværk.

Serien handler om familien Sommer, hvor overhovedet Christian Sommer (spillet af Jesper Langberg) gennem en menneskealder har drevet en praksis i Frederiksværk.

Hans to sønner er begge læger, men vidt forskellige, og da Christian bliver syg, vil han overdrage praksissen til sin yngste søn, Jakob Sommer (Lars Ranthe), der er udsendt til Malawi for Læger uden Grænser.

Hans ældste søn, Adam Sommer (Mikael Birkkjær), har ellers hidtil arbejdet i praksissen, men er noget af en playboy og ikke den rette til at overtage faderens livsværk.

På den anden side ses Lisbeth Dahl som lægefruen Sophia Sommer, Marie Louise Wille debuterer som Jakobs kone, Mille Kaiser, der er mor til Jakob steddatter, Lærke Kaiser, der spilles af Cecilie Bøcker Rosling.

Den sidste bærende, kvindelige rolle spilles af Camilla Bendix, der ses som 38-årige Anna Krogh Møller, hvis roller i serien endnu ikke skal afsløres.

”Serien handler og de problemer og dilemmaer, der udspiller sig i nutidens familier. Og så er der en gennemgående tematik mellem den trygge i den lille, nære verden forankret i den lille by og idealismen og lysten til at opfylde egne behov ude i den store verden,” siger DRs seniorproducent Sven Clausen.

”Sommer” bliver sendt i to afdelinger i 2008. De første ti afsnit fra 1. januar og frem. De afsnit har Karina Dam som hovedforfatter, mens de sidste ti hovedsagelig skrives af Dunja Gry Jensen.