Modedesigner bag festivalplakat

Noter:

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tradition for, at den første lille ouverture til årets Copenhagen Jazz Festival er afsløringen af festivalplakaten og ikke mindst kunstneren bag. Og ved ouverturen i den forgangne uge blev det offentliggjort, at værket er skabt af multikunstneren Henrik Vibskov, der ikke mindst har vakt opsigt som modedesigner med udpræget sans for det farverige og særegne. At han også spiller trommer kan anes i motivet. Traditionen tro gav ouverturen også anledning til afsløring af flere af festivalens internationale topnavne, heriblandt pianisten Eliane Elias, keyboardspilleren Joe Zawinul og saxofonisterne Joshua Redman og Jan Garbarek, der alle vil optræde på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Copenhagen Jazz Festival 2007 finder sted 6.-15. juli.

Brugernes egen »YouTube Awards«

Hvis du nogensinde har uploadet en video på YouTube, kan du nu risikere at få en pris. Webstedet, hvor netbrugere kan se og vise TV-klip og små film, indstifter nemlig nu deres helt egne »YouTube Awards«. Blandt kategorierne finder man »Mest kreative video«, »Bedste musiker« og »Mest elskelige video nogensinde«. YouTube-folkene siger til AP, at priserne er indstiftet, fordi websteder som YouTube har været med til at skabe helt nye videogenrer - med Lonelygirl15's falske videodagbog som den mest berømte. Se om du er nomineret her: www.youtube.com/YTAwards.

Pris Til Flemming Rose

Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose får Trykkefrihedsselskabets nyindstiftede journalistpris, Sappho-prisen. Den uddeles for første gang i morgen kl. 14 i Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, Christianshavn. Prisen gives til en person, der har forenet journalistisk dygtighed med uforfærdethed og kompromisløshed. Prisen er på 20.000 kr. og en statuette af den græske digter Sappho.

Nordisk Film ekspanderer

Den 100-årige veteran Nordisk Film ekspanderer nu i Finland, hvor det danske selskab har købt sig ind i det førende filmproduktionsselskab Solar Films. I forvejen producerer Nordisk Film fjernsyn i Finland og distribuerer desuden både film, spil og musik i landet, og Nordisk skal nu sælge Solar Films' produkter på det internationale marked, ligesom de to selskaber forbereder deres første fælles filmprojekt, gyseren »Dark Floors« med det særprægede finske rockband Lordi.