M&M er Spotify-lytternes Grand Prix favorit

De unge lyttere har taget Muri & Mario til sig viser Spotifys opgørelse over ugens streaming.

Muri & Mario - Spotify-favoritten. Foto: DR Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis lørdagens danske Melodi Grand Prix skulle afgøres gennem antallet af streaminger på Spotify, så ville der ikke være nogen tvivl om vinderen. Duoen Muri & Mario ville med deres sang, »To Stjerner« rykke direkte til den internationale finale i Sverige.

Faktisk er det ganske overvældende, så meget duoen fører på Spotifys egen opgørelse over ugens streaming af de ti melodier, der lørdag aften dyster om sejren i det danske Grand Prix i Horsens. 72 procent af lytningen på Streaming-tjenesten gik til Muri & Mario, og blandt de helt unge under 18 var procenten over de 80.

Så er der et godt stykke ned til de næste, hvor den mere rutinerede Simone ligger nr. 2 med seks procent af streamingen med sangen »Heart Shaped Hole« foran Lighthouse X - »Soldiers of love« og Anja Nissen med »Never alone«.

Det er ellers Simone og hendes hjerteformede hul, der er favorit hos bookmakerne, og kigger man på en anden streaming-tjeneste, Youtube, så er Simone her en klar publikumsfavorit med over 52.000 afspilninger, mens M&M må nøjes med det halve på YouTube tjenesten.

Endelig kan måske også få et fingerpeg om udfaldet på DRs egen hjemmeside, hvor man har kunnet stemme på sin favorit. Og dagen før afgørelsen har netop Muri & Mario og Simone skilt sig ud med over 7.000 stemmer hver, og med de unge mænd lidt foran Simone.

Men favoritter er før snublet, og afgørelsen falder først sent lørdag aften. Ifølge DR er reglerne i år, at først har en jury og seerne hver sin halvpart af indflydelse på, hvilke tre artister der går videre til anden runde, inden seerne alene udpeger den endelige vinder.