Mit København: Morten Breum

Han bor i Los Angeles men elsker stadig stemningen i København. AOK tog en snak med musiker Morten Breum om det bedste og værste ved byen.

Foto: Mads Claus Rasmussen / iamcre8tions

Hvad laver du for tiden?
»Lige nu er jeg i gang med at lave ny musik – både for mig selv og for andre, hvor jeg er på som producer. Det fylder rigtig meget. Jeg er begyndt at bevæge mig i en ny musikalsk retning, og det har givet mig en masse energi og blod på tanden. Jeg kan ikke løfte sløret for det endnu, men jeg glæder mig helt vildt til, at folk derude skal høre det nye, jeg har lavet«.

Du skal spille i Vega - hvad kan publikum forvente af din koncert?
»Folk kan forvente en kæmpe fest! Og måske også en smagsprøve på min nye lyd, så på den måde er den her koncert også helt særlig for mig, fordi jeg kan få en live reaktion fra mine fans«.

Læs også: Mit København: Lord Siva

Hvordan er det at spille koncert i København?
»Jeg elsker at spille i København og i Danmark i det hele taget. Det er altid en særlig fornemmelse at være på hjemmebane, og jeg er altid så taknemmelig for at se mine fans og folk støtte op. Og så er danskere gode til at lave en fest«.

Hvordan synes du scenen for elektorisk musik er i København?
»Jeg er jo bosat i Los Angeles, så det er begrænset, hvor meget jeg får lov at opleve af den elektroniske scene i København. Elektronisk musik har helt klart oplevet en tilbagegang, efter den boomende helt enormt fra år 2010 og til nu. Men det er ikke altid en dårlig ting. Det giver ofte plads til undergrunden og nye fortolkninger af genren - jeg håber den kommer til at blomstre nu«.

Hvor går du selv ud og hører musik i København?
»Jeg ville nok tage til Chateau Motel og lytte til techno«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg er født i Århus, men jeg flyttede til København, da jeg var 21 år. Jeg har boet i København i små 10 år, så det meste af min ungdom har været i hovedstaden. De sidste seks år har jeg rejst rigtig meget og set byer over hele verden, og hånden på hjertet er København en af mine yndlingsbyer. Så jeg har et meget nært forhold til København«
.

Hvilken bydel har du det tætteste forhold til?
»Det er et svært spørgsmål, men jeg må nok sige Islands Brygge. Der boede jeg i fem år i en periode, hvor der skete rigtig meget med den bydel. Det er så fedt at se, hvor meget det er blomstret op«.

Læs også: 13 fine steder du skal kende på Islands Brygge

Hvad er dit yndlingssted i København?
»Jeg elsker Christiania, og jeg elsker Indre By, hvor man rigtig kan se den gamle del af København. Og så holder jeg også rigtig meget af Vesterbro og Frederiksberg«.

Hvad er det mest imponerende sted i København?
»Jeg synes, Amalienborg er ret imponerende. Især fordi der hviler så meget historie. Jeg synes, det er noget helt specielt, at vi rent faktisk har et af verdens ældste kongehuse«.

»Og så synes jeg virkelig, Operaen er super flot, og dens beliggenhed er smuk«.

Hvad er det bedste ved København?
»Jeg synes mangfoldigheden og alsidigheden er noget af det bedste ved København. Lige nu høster København rigtig meget ros internationalt, og det kan jeg mærke, at man som udenlandsdansker godt kan blive lidt stolt over«.

Hvad er det værste ved København?
»Det må næsten være enden af Strøget op mod Rådhuspladen sent om natten eller tidligt om morgenen. Der ser man i hvert fald ikke den mest charmerende side af byen. Og så ville jeg ønske, at alle folk fra alle typer af religioner kunne få lov at færdes trygt og gå i det tøj, der passer dem. Selv om vi får meget ros internationalt for vores fine hovedstad, så synes jeg stadig, at der mangler tolerance i hverdagen«.

Hvad savner du ved København?
»Jeg savner selvfølgelig mine venner og min familie. Det daglige liv i København er fantastisk, at cykle rundt og mærke København og opleve hvordan årstiderne skifter og forandrer byen. Det er noget helt særligt«.

Læs også: Se den her: Tivoli klar med ny forlystelse til 30 millioner

Hvis du kunne ændre noget ved byen, hvad skulle det så være?
»Lidt færre fotovogne ville være rart. Og jeg ville ønske, at flere spise- og indkøbssteder ville holde længere åbent. Det er svært at finde en restaurant eller et sted, der serverer lækker mad efter kl. 22, og når jeg har været i studiet eller bare haft en lang dag, savner jeg at kunne få god, sund mad«.

Hvor er det kedeligste sted i København?
»Østerbro, lige så smukt det er, lige så kedeligt er der«.

Hvilke steder kan du anbefale at gå ud?
»Jeg spiser tit på Granola, jeg køber frisk juice fra Joe & Juice, og en pizza fra Porno Pizza i Gothersgade går også fint an. Dandy laver vildt gode cocktails«.

Hvor i byen slapper du af?
»Vesterbro. Jeg elsker bare at gå og dingle rundt der. Der er så mange gode restauranter, små butikker, gallerier og liv i gaden. Det inspirerer mig«.

Hvad ville du vise en turist i København?
»Christiania, Island Brygge en sommerdag. Frederiksberg Have og Amalienborg«.

Læs også: Træt af Tinder: København har fået helt ny dating-app

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg kan godt lide at gå til koncerter, når jeg er hjemme. Sidst så jeg Rick Ross på Vega. Det var fedt. Ellers elsker jeg at se landskamp, det er helt specielt i København«.

Hvad ville du lave, hvis du selv havde en fridag?
»Jeg ville svømme om morgenen i Bellahøj svømmehal, spise morgenmad på Granola, gå gennem Vesterbro til Indre By, måske drikke en kaffe omkring Gothersgade. Gå på Christiania og trække noget frisk luft, træne Muay Thai ved Siam på Nørrebro og ende dagen hos min søster i Holte på terrassen«.

Artiklen er opdateret 20. februar 2018.