Mit København - Kidd

Nicholas Westwood, bedre kendt som Kidd, har siden september 2011 haft travlt. Med et kæmpe hit på YouTube, gik den 23 årige rapper på kort tid fra ukendt til mega-kendt. Den heftige periode med fester, op- og nedture og en kontroversiel udmelding på twitter, har givet stor mediebevågenhed omkring den unge københavner. Det er som om folk ikke kan få nok.

Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>...
På lørdag kan alle få deres dosis opfyldt, når Copenhagen Dox viser premieren på dokumentaren om Kidd, lavet af dokumentarist Andreas Johnsen, som har været en flue på væggen til de mange fester, festivaler og diskoteksturneer. Vi fangede Kidd til en snak om hans hjemby København.

Er du stresset i øjeblikket?

Jeg har det ikke sådan dansker-agtigt, at “åh jeg er stresset”. Det er dejligt, at der er travlt og ingen tid til at sove. Det synes jeg er skønt. Drømme er ikke gratis. Hvis man gerne vil udleve sine drømme, så kræver det, at man er i gang. Jeg har ikke tænkt mig at være sådan en der snakker ligesom alle mulige andre mænd. Jeg hader folk, der snakker. Det er noget af det mest ucharmerende.

Hvor bor du selv?

Jeg bor på Nørrebro. Det har jeg gjort siden jeg var 15 - 16 år. Altid lige omkring runddelen. På det seneste har jeg fået en underlig idé om, at jeg skal prøve at bo i Indre By. Men jeg ved ikke, hvor lang tid jeg ville kunne holde til det. Jeg kan godt lide Nørrebro, fordi der er så mange forskellige subkulturer. Det hele clasher sammen her. Samtidig er det jo et gammelt, stolt arbejderkvarter, og det kan man godt mærke.

Hvad kan du godt lide ved Indre By?

Der er fart på, og man er egentlig meget anonym. Alle er på vej et sted hen. Det er ikke et sted, hvor folk hænger ud, alle er på vej hen for at gøre noget.

Hvor drikker du din kaffe?

Riccos Kaffebar på grænsen af Stefansgade og Søllerødgade lige på hjørnet. Når man vågner, er der altid en god, solid kop kaffe, og det er jeg rigtig glad for. Ellers er der Los på Guldbergsgade, det er også godt. Om morgenen er jeg virkelig glad for en helt sort espresso, dobbelt. Jeg elsker espresso! Hvis jeg skal sidde og hygge, så kan jeg faktisk godt lide en stor cappuccino.

Hvor går du i byen?

Jeg er en af de få københavnere, der tør stå ved, at jeg godt kan lide at tage i byen i Kødbyen. Ikke fordi jeg har en fixie-cykel eller noget, men jeg kan faktisk godt lide det, selvom alle prøver at flygte fra det. Det er faktisk et af de steder, jeg har det sjovest, når jeg tager i byen. Jeg kan rigtig godt lide Mesteren og Lærlingen og Bakken. Så selvom at hele Københavns elite tager derhen, er jeg den eneste, der står ved det. Alle lyver jo om det. Jeg forstår det ikke. Der er et godt festmiljø og musikken er god. Der kan være nogle legendariske aftener.

Hvor køber du tøj?

Det lyder måske ikke så vildt, men når man begynder at få lidt ekstra penge på lommen, så er det virkelig rart at gå rundt i Magasin og kigge (griner). Jeg kan virkelig godt lide at gå rundt i Illum eller i Magasin og bare kigge. Det har jeg kunnet siden jeg var lille. Det er faktisk der, jeg finder mest glæde ved at kigge på ting, som jeg aldrig nogensinde ville købe, men bare synes det er flot at kigge på.

Hvad er det bedste ved København?

Overlegenheden. At selvom København er så lille med kun en million mennesker i hele storkøbenhavn, så er det alligevel som om, at lige meget hvad København foretager sig, så er det altid gennemført og bedre end andre steder. Det synes jeg er sejt. Københavnere har også en attitude af overlegenhed, som jeg også synes er dejlig.

Hvad er det værste ved København?

På samme tid er der middelmådigheden, og at man frygter det der bliver populært. Man kan hverken være en gruppe, for det er uoriginalt, men man kan heller ikke være individuel, for så er man også mærkelig. Københavnerne kan ikke stå fast på det, de gør. Der kommer aldrig en fælles ånd, fordi alle skal have en holdning, en negativ holdning, især hvis tingene bliver lidt for populære, det synes jeg forfærdeligt. Hvis man fandt en eller anden vild fed måde at feste på, så ville det blive vildt populært, og så ville alle vende ryggen til det. Man er bange for det nyskabende og bange for succes. Det hæmmer byens udvikling.

Er der noget, du savner i København?

Jeg har oplevet det i København, det jeg savner. Engang var der en større, fælles festånd, der gjorde det københavnske festmiljø fascinerende og unikt. Det kunne være fedt, hvis det kom tilbage. Det ville være virkelig svedigt.

Hvad ville du vise en turist i københavn?

Jeg ville tage turisten og gå fra Nørrebro Station, op og igennem Assistensens, over Dronning Louises bro og ind til indre by, forbi Christiansborg, rundt på Christianshavn og så gå ad bagvejen tilbage til Nørrebro. Måske også Kongens Nytorv og Botanisk Have. Det er bare mit København. Det vil tage en time at gå, men man ser bare så meget af København på den time.

Hvad har været din seneste kulturoplevelse?

Det har været at se, hvordan arbejdet med at gøre dansk, digital, dancehall-musik til noget. At stå i Vega, som nok er et af mine yndlings spillesteder i verden, Store Vega - jeg elsker Store Vega! - og se Raske Penge og Klumpen spille til en udsolgt koncert for halvanden uge siden. Det var rart at se den udvikling, og der var mange forskellige mennesker, alt fra en lille pige til den store, bøvede, hash-rygende gangster-type til gamle boheme-mennesker. Det var virkelig fedt.