Mit København - Gustav

Hotpants, Botox og 'sjove' kager på Christiania

Gustav Salinas Andersen er kendt fra reality-serier som ' Divaer i junglen' og 'Linse og Gustav på afveje'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han bor i Indre By, og han hader, at han aldrig kan finde en parkeringsplads. Han elsker 'sjove' kager fra Christiania, rulleskøjteløb i hotpants og Botox på en fridag. Den 22-årige reality-stjerne, Gustav Salinas Andersen, elsker København og er lige nu i gang med optagelserne til tv-programmet 'For lækker til København'. Her deler han sit København med AOK.

Hvad laver du lige i øjeblikket?

Jeg er ved at lave et nyt tv-show, der hedder 'For lækker til København'. Det er meget sjovt, og følger nogle unge mennesker i København – lidt ala et bøsseshow, så jeg har rigtig travlt. Jeg har også lavet en single, der faktisk har solgt guld. Hele sommeren skal jeg ud og spille på en masse festivaller.

Hvor bor du selv?

I Indre by – det er en fantastisk by. Der er gang i den og det hele er nemt og lige til. Jeg bor i centrum, og alligevel er der en stor baggård, hvor jeg kan slappe af, og på 10 minutter være på Strøget.

Hvilke bydel er du mest knyttet til?

Det er nok Indre by. Jeg er meget i Kongens Have og i Studiestræde. Det er en fantastisk gade med masser af små cafeer. Jeg er også begyndt at komme på det nye Nørrebro, der er ved at være ret kulturelt og fancy med lækre vinbarer. Jeg kan dog aldrig gå i fred på gaden, men det lever jeg med. Det er dejligt at folk hilser, men nogle gange er der nogle idioter, der råber efter mig.

Hvor drikker du din kaffe?

På Café Norden. Det er lige i centrum og de serverer de lækreste ting, men prisen er høj. Jeg spiser altid morgenmad på Joe and the Juice. Den på Gammel Kongevej er den bedste i hele København. Jeg køber meget takeaway morgenmad, og det er dyrt. Jeg prioriterer at spise lækkert. Jeg vil gerne spare på mange ting, men ikke på det jeg propper i kroppen.

Hvor går du i byen?

Generelt elsker jeg at gå på bar - særligt Bar K. Jeg elsker deres cocktails. Man får en oplevelse og folk er ikke bare fulde for at være fulde. Hvis jeg bare skal chille og hygge mig, så tager jeg på Bar 7 og Bar K. Hvis jeg skal feste tager jeg på homosteder. Jeg vil anbefale Heaven til bøsser, der gerne vil opleve noget.

Bruger du selv byen i det daglige?

Jeg er her altid, og jeg bruger byen til at gå rundt og se godt ud. København har meget at byde på. Jeg går tit ture ved Den lille Havfrue og Amalienborg. Så tager jeg en flaske Champagne og jordbær med og chiller der i stedet for i Kongens Have - som alle andre gør. Bryggen er også lækker, og her ligger jeg altid om sommeren. Amager Strandparken på rulleskøjter i små hotpants er også helt vildt skønt. Er det varmt føles det som Miami. Så føler jeg mig som en løve.

Hvad er det bedste ved København?

Generelt er byen fantastisk om sommeren. Noget af det lækreste er boblevand og grill på Bryggen. Det er så lækkert, og man kan se hele København der fra. Det kilder lige ned i "nuggi".

Hvor køber du tøj?

Jeg elsker dyre ting, og går ikke på kompromis. Jeg kommer meget i Illum og Magasin, da de har mærker som Armani, Polo og Gucci. Jeg elsker fede mærker, men jeg har ikke råd hele tiden. Jeg blander det dyre med det billige fra Zara. Det ser stadig lidt dyrt ud - H&M ligner bare lort. Hvis man kun går i dyrt tøj, ser det grimt ud, og man ligner et juletræ. Det gider jeg ikke. Jeg shopper også mange sneakers og har omkring 100 par. Jeg har kun gået i høje hæle ganske få gange.

Hvad er det værste ved København?

Der er ingen parkeringspladser. Det er forfærdeligt. Jeg hader det, og jeg vil ikke anbefale det offentlige, for det er noget lort. Tag taxa eller din cykel. De manglende parkeringspladser er virkelig provokerende og det pisser mig af og jeg bliver stiktosset. Og 150 kr. for to timer - det er vanvittigt dyrt.

Er der noget du savner i København?

Mere og bedre natteliv. Det er lidt sløjt i København. Byen kunne lære noget af Tokyo, New York og Buenos Aires. Der er natten aldrig slukket – heller ikke i hverdagene.

Hvad ville du vise en turist i København?

Først ville jeg tage på sex museum, bare for sjov og for at bløde tingene lidt op. Derefter ind og se Kronjuvelerne. Bagefter skal vi ud og smage "sjove" kager på Christiania. Det er en sjov oplevelse. Efter kagen vil jeg tage på kanalrundfar,t hvor vi vil få grineflip på grund af kagen. Jeg vil slutte dagen af med cocktails og middag på Flammen – ikke på Mash, for det er så overvurderet.

Hvad har været din seneste kulturoplevelse?

Jeg var til en stor fest på Nørrebro, der samlede folk fra forskellige kulturer og nationaliteter. Der var plads til alle. Her var også plads til transvestitter og homoer.

Hvis du havde en fridag, hvordan ville du så bruge den?

Jeg ville starte med en juice med masser af vitaminer. Så ville jeg træne og tage sol i Fitnessdk. Bagefter ville jeg gå på Strøget og udvikle min hjerne. Hvis jeg skulle forkæle mig ville jeg gå i spa og få massage og Botox. Jeg ville slutte af med teater eller stand-up og en bøf og en cocktail.