Mit København: Emily Salomon

Livsstilsblogger og forfatter Emily Salomon deler ud af sine tips til både shopping, cafeer, restauranter og gode spots, hvor hun hænger ud med vennerne i København. Få hendes bedste bytips her.

Emily Salomon. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad laver du for tiden?
»Underholder og inspirerer dagligt på min blog. Derudover er jeg i gang med at skrive på en bryllupsbog, og så fifler jeg med et par designprojekter, der ser dagens lys næste år. Og sidst leger jeg turist i egen by flere gange ugentligt. Jeg elsker at bruge og udforske København«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg er født og opvokset på Frederiksberg, så jeg har aldrig haft den der oplevelse af at »komme til hovedstaden«. Jeg kan huske, at jeg var lidt misundelig på de af mine medstuderende, der kom udefra, dengang jeg læste. Det med at få lov at indtage og opdage København. Men der er også noget skægt ved at have trådt sine barnesko her. Og at have været ung her. Mit første kys, studenterkørsel, op- og nedture, alting er jo mere eller mindre foregået i København. Så det er en by ladet med masser af minder for mig. Og de fleste af dem er heldigvis gode«.

Hvor bor du selv i dag?
»Jeg bor på Islands Brygge, som jeg ellers havde set mig lidt sur på, dengang Bryggen ville have eget postnummer. Jeg boede selv på Amagerbro dengang og syntes, det var sådan noget pjat ikke at ville være en del af Amager per postnummer. Men nu bor jeg her og elsker det selvfølgelig. Man er tæt på natur, vand, Vesterbro og Indre By. Til gengæld mangler her et par gode caféer og noget ordentlig takeaway«.

Se også billederne: Cool gadestil under modeugen

Hvilken bydel har du det tætteste forhold til?
»Frederiksberg, hvor jeg er vokset op, og hvor jeg nok også gerne vil »hjem« til en dag. Og så Amagerbro, hvor jeg boede, mens jeg gik på universitetet. Det var dér, jeg blev voksen«.​

Hvad er det bedste ved København?
»At det er storby og landsby i ét. Her er (næsten) det hele, og alligevel kan man komme fra den ene ende til den anden på cykel på 30 minutter, og man møder næsten altid nogen, man kender.​«

Hvad er det værste ved København?
»Boligpriserne!«

Hvilke steder kan du anbefale at gå ud?
»
Nyåbnede Snack & Blues på Guldbergsgade. Helt perfekt når man både vil have en cocktail og en haloumiburger. Altså Lidkoeb er jo efterhånden gammel i gårde, men der er også altid hyggeligt. Og kommer man lidt tidligt på en torsdag, så er der også en anderledes afslappet atmosfære og god plads. Ellers kan jeg faktisk virkelig godt lide stemningen på Pluto 'after hours'. Hvis man bestiller bord til en af de sene serveringer, kan man blive hængende efterfølgende, og der er som regel ret godt gang i baren. Blume har også gode cocktails«.

Læs også: Guide: De 5 loppesupermarkeder

Hvor kan du lide at spise i København?
»​For nylig var jeg på Spuntino og havde den bedste aften, alt var uhørt lækkert og tilmed overkommeligt for enhver pengepung. ​Og så kan jeg virkelig godt lide Souls på Østerbro, der serverer sund og grøn mad. No. 2. hvis det skal være fint, lækkert, og vi ikke gider tage over broen ind til byen. Eller La Banchina hvis det skal være knapt så fint, men stadig lækkert, og vi ikke gider tage over broen ind til byen. Og American Pie! Både til frokost eller til eftermiddagskaffe/-kage«.

Hvor hænger du ud med veninderne?
»På Granola, La Glace og Sonnys​. Og Original Coffee og Apollo Bar ej at forglemme. Vi er gode til at have små aftaler hist og her. Bare en time over en morgenmad eller en kaffe, men det er dejlig lige at nå at se hinanden i en travl hverdag.«

Hvilke butikker shopper du i i København?
»I & Other Stories, Nué, Rabens Saloner - jeg elsker især deres beautyafdeling på 1. sal - Lot #29, By Malene Birger og Storm inde i byen. Og så selvfølgelig min mands forretning Packyard i Elmegade, selvom de primært har herretøj, så køber jeg T-shirt og Vans dér. Min favorit shopperute ligger på og ved Værnedamsvej: Interiør i Dora, blomster i blomsterskuret, bøger i Thiemers Magasin og så tøj i Ganni. Så kan man jo altid tage et pitstop på Granola eller Les Trois Cochons«.

Har du nogle hemmelige steder i byen, du vil dele med andre?
»Søger man fred, ro og fordybelse, så er læsesalen på Den Sorte Diamant det bedste sted. Og Det Kongelige Biblioteks Have ligeså«.

Hvilke steder er de mest fotogene i København?
»Palmehuset i ​Botanisk Have og Superkilen på Nørrebro«.​

Hvor lufter du din hund i København?
»Amager Fælled og Amager Strand er favoritterne, men vi er også glade for ture ​i Frederiskberg Have, Søndermarken, på Voldene og på Damhusengen«.

Hvordan bruger du byen ren sundhedsmæssigt?
»Jeg løber ​med min hund på førnævnte steder, og så går jeg til yoga i YO Studios. Og svømmer i havnen på Islands Brygge-siden, så længe jeg synes, det er nogenlunde varmt nok«.

Læs også: AOK guider til alle byens lagersalg

Hvor i byen slapper du af og kommer ned i gear?
»Amager Fælled. Jeg elsker, at vi har sådan en grøn oase så tæt på byen og bliver mere end ked af det ved tanken om, at den måske skal bebygges.​ For mig kan det sidestilles med at bygge Dyrehaven til, hvilket også ville være helt skørt.«

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Min mand og jeg går en hel del i biografen, og jeg har et blødt punkt for Vester Vov Vov. Kunstforeningen Gl. Strand er blevet lidt af en museumsfavorit, og så er en tur på Glyptoteket heller aldrig dumt. Om ikke andet så for at sidde i palmehaven og spise en kage«.

Hvad ville du lave på en perfekt fridag i København?
»Jeg ville spise morgenmad​ på Orginal Coffee, både fordi man kan få helt enkle ting som ristet rugbrød og et blødkogt æg, men også fordi deres kaffe er så god, så god. Derefter en tur i Frederiksberg Svømmehal, der både er smuk og har nogle gode dampbade, forbi Torvehallerne at købe frokost, som skulle indtages i Botanisk Have, slentre derfra ind til La Glace og spise sportskage, samle appetit ved at gå stræderne tynde og opdage noget nye eller genopdage en gammel favorit, spille minigolf i Amager Strandpark og spise middag på Mash Penthouse med udsigt ud over hele København«.

Læs også: MASH åbner ny restaurant på Frederiksberg

Hvad ville du vise en turist i København?
»Vi skulle en tur på Christiania og spise morgenmad på Månefiskeren, på førnævnte yndlingsshopperute på Værnedamsvej og deromkring, forbi Nyhavn fordi det vil alle turister og derefter spise smørrebrød på Aamanns, en tur på Glyptoteket og/eller i Tivoli. Jeg er barnligt glad for Tivoli. Og så skulle vi slutte af på Nørrebro med et smut omkring Elmegade-kvarteret eller Jægersborggade«.