Mit København: Ben Harper

Den amerikanske singer songwriter Ben Harper er kendt for sin rock-, soul- og R&B-inspirerede musik. I aften spiller han sin første danske koncert siden 2004 i Falconer Salen. Vi spurgte ham om hans forhold til Danmark og især København.

Ben Harper, amerikansk singer-songwriter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Hvad er dine tanker om København?

Alle de gange jeg har været her, har jeg elsket det. Jeg elsker at jeres by er så ren og pæn, selvom jeg nok ikke kender de slemmeste steder. Samtidig er her en følelse af sammenhold og fællesskab, der virkelig føles rar og dejlig. Måske tager jeg fejl, da jeg jo er en outsider, men I er gode til at få det til at virke sådan.

Shopper du når du er i København?

Jeg forsøger altid at shoppe møbler, når jeg er i København. Dansk møbeldesign er noget af mit yndlingsdesing overhovedet. Selve træet og de måder det er skåret på. Og linierne. Den moderne stil fra midten af det sidste århundrede, er super inspirerende.

Læs også: Mit København: Rufus Wainwright

Hvad er det smukkeste ved København?

Jeg er meget vild med arkitekturen, og de skandinaviske linjer. Og så er det bare virkelig smukt med en hovedstad, der ligger ud til vandet.

Hvad har du oplevet i København?

De gange jeg har været her, har jeg oplevet et par museer og ellers har den bare stået på arbejde, og det gør det også denne gang. Jeg har også besøgt Copenhagen Skatepark, der virkelig var et fedt sted.

Hvor har du spist?

Når jeg er her i byen, så sulter jeg bestemt ikke. Jeg er virkelig dårlig til navne, men jeg har spist på Kødbyens Fiskebar, hvor jeg fik masser af skaldyr. Det var virkelig lækkert. Jeg elsker Kødbyen, det er meget afslappet og meget nede på jorden. Jeg overvejede også at spise her på hotellet (d'Angleterre, red.) Men når jeg har spist på michelinstjernede restauranter, er jeg altid gået derfra sulten. Det er en ekstavagant oplevelse, men jeg er egentlig ret simpelt anlagt, og kunne faktisk nøjes med en skål pasta.

Læs også: Mit København: Jan Gintberg

Du har spillet på Roskilde Festival nogle gange, hvordan var det?

Første gang var i 1994. Jeg var helt alene. Det var min først rigtig store koncert. Alle de flag og alle de skilte. Det var fantastisk. Jeg spillede igen i 1995, og her mødte jeg for første gang Michael Stipes fra REM. Jeg glemmer det aldrig. Jeg ville tage tilbage i morgen. Det er en af verdens bedste festivaller.

Hvad ville du vise din familie her?

Jeg er kæmpe fan af Lego. Og Danmark er jo Legos fødested. Jeg har selv bygget kæmpe store legoprojekter med 12.000 stykker lego. Jeg har blandt andet bygget Taj Mahal, der lå spredt over vores spisebord i over en måned. jeg har også været i Legoland i Californien en masse gange, men ville helt sikkert besøge Legoland i Danmark.

Hvilken type koncert kan danskerne forvente af dig i aften?

Når vi spiller som band, så giver vi den alt vi har. Vi prøver at kigge tilbage i sangkataloget og blander det så med gamle sange, og sange helt tilbage fra begyndelsen. Vi spiller selvfølgelig også lidt nyt, men ikke for meget, for det kan godt blive lidt for overvældende med for meget nyt. Folk kan forvente masser af energi og et godt mix af musik.