Milliondyr skrottet skulptur skal genskabes efter fejl

Det var en fejl, at værket "Camp Fire" blev revet ned. Nu vil man forsøge at genskabe skulpturen.

RB PLUS Cronhammar-skulptur ender i erstatningssag- - En stor skulptur af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er torsdag den 4. maj 2017 blevet revet ned ved Syddansk Erhvervsskole i Odense. Skulpturen er nu havnet som skrot hos H. J. Hansen.Se RB 5/5 2017 09.07. En skulptur udført af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er blevet solgt til skrot. Kunstfond er i chok og vil rejse erstatningskrav. (Foto: Ivar Juel Nordentoft/Jysk Fynske Medier/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ivar Juel Nordentoft/Jysk Fynske
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Odense. En 23 år gammel stålskulptur blev ved en fejl revet ned og lavet om fra kunst til stålskrot i sidste uge.

Nu skal det forsøges genskabt med de dele, der ikke er gået helt til grunde.

Syddansk Erhvervsskole, der fejlagtigt bestilte nedrivning af kunstværket, har mandag holdt møde med Odense Bys Kunstfond for at finde en løsning.

Ifølge Anders W. Berthelsen, der er formand for kunstfonden, forsøger man nu at genskabe skulpturen på erhvervsskolens regning.

- Nu vil vi gå efter den løsning, at vi kan få sammensat en ny skulptur af de dele, der kan genbruges, hvis der er nogen, der kan det - og så nye dele, siger han til TV2 Fyn.

- Hvis der er noget, der ikke kan genbruges, så må det være nye dele. Den skal fremstå, som den var, siger han.

Skulpturen var en gave fra blandt andet det fynske bryggeri Albani til erhvervsskolen. Den blev opstillet nær en bygning, som erhvervsskolen havde til huse i, da gaven blev givet.

Siden har erhvervsskolen besluttet sig for at flytte. Bygningen blev derfor solgt til en ny ejer. Skulpturen derimod stod på kommunens grund og er Odense Bys Kunstfonds ejendom.

/ritzau/