Mick Øgendahl i timerne op til premiere: Jeg har et akavet forhold til slips

Over de næste otte måneder skal komiker Mick Øgendahl optræde med sin eget show, Fest. Torsdag aften var der premiere på Nykøbing Falster Teater. Øgendahl skrev dagbog fra dagen.

Mick Øgendahl fotograferet lige efter hans nye show. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

06:15

Morgendukkert med bar’diller-klubben. I Holte har vi en morgenbadeklub for de lokale mænd. En af dem har sin egen badebro, hvor vi mødes kl 06.15. Hvis man har sarte øjne, skal man altså holde sig fra Furesøen omkring det tidspunkt. Det er meningen, at man skal komme ned og svømme hver dag. Det når jeg ikke altid, men så er der en pæn sviner gangen efter.

07:50

Kører børn i skole og institution og sige pænt farvel til dem, da jeg ikke ser dem de næste par dage. De første mange visninger af mit show finder sted på Falster, så jeg er først hjemme søndag.

10:00

Jeg pakker taske og tjekker op på scene-kluns. Jeg har et ret sparsomt udstyr til dette show, men det er ret vigtigt, at jeg har slips på. Der er en helt særlig joke knyttet til slips. Jeg har et meget akavet forhold til slips i det hele taget. Det kommer kun på ved meget, meget særlige lejligheder.

12:00

Afgang mod Falster.

13:30

Ankomst til Nykøbing Falster Teater. Jeg har selv valgt at begynde min turné der, hvor jeg er på hjemmebane. Revy-direktør Flemming Krøll har stillet en lille kurv med herligheder og ønsker knæk og bræk.

14:00

Interview og foto-shoot med den lokale avis, Folketidende. Får lige et godt råd af journalisten, der synes, at jeg er blevet for tynd. Vi snakker om sovs og kartofler.

15:00

Det er blevet tid til at rette scenografien til. Jeg laver justeringer med Lars Lyd, og vi tester sæbeboble-maskinen: Gulvet bliver ret glat, når sæbevandet daler ned, og det dur jo ikke, at jeg skøjter rundt. Det er faktisk ret besværligt at arbejde med. Turné-afvikler Kasper K. har købt Polaroid-kamera. Det sidder vi lige og beundrer. Top-sejt.

Så er rekvisitterne klar - inkl. det forhadte slips. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

17:20

Jeg pakker ud i garderoben. Jeg kan godt lide at have sådan nogle lykketing med, der kan stå i min garderobe. Blandt andet min datters lykkegris, som hun selv har syet til mig. Derudover har jeg et armbånd, som min søn har lavet. Han er meget lidt kreativ, min søn, og det armbånd er det eneste, han nogensinde har lavet. Det er nærmest en ære at gå med.

17:30

Interview og reportage med TV 2 Nyhederne. De er søde, men jeg er lidt forvirret, da mit hoved er et andet sted.

18:30

Omklædning/opladning. Gennemgang af de sidste noter fra prøveshow. Mental »lead-in« til showstart. Jeg har altid brug for lidt tid til mig selv, før jeg går på scenen. Mellem klokken 19 og 20 skal man ikke tale så meget til mig. Normalt går jeg rundt bag scenen med lidt musik i ørene, mens jeg »order« den, som man kalder det. Altså, at man øver sin tekst.

Lige før showstart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

19:40

Jeg kigger ud fra scenetæppet. Jeg kan godt lide at se med, når publikum kommer ind i salen. Ser de glade ud? Har de øl i hånden? Er der en god stemning? Jeg ændrer aldrig – eller meget sjældent - i showet, men det er klart, at hvis der f.eks. sad en masse børn i salen, så er det godt at være forberedt. Det har jeg faktisk prøvet. Også selv om jeg ikke laver ting for børn.

20:02

Showstart.

21:47

Premieren er nu en realitet, og det er tid til eftertænksomhed: Jeg synes, at showet var alt for langt. Der blev klappet meget og grint meget, og det tager jo også tid. Så skrider det hele. Jeg tænker, at vi måske skal tage noget ud. Jeg siger tak til crewet. Vi får et halvt glas champagne købt af vores tur-manager og så kører vi hjem til mor og far.

23:00

Ligger på sy-værelset hos mine forældre. Tumler oppe i hovedet med at korte showet af uden at miste den røde tråd.