Michael Moore melder sig i Oscar-boykot

Dokumentarfilmskaberen tilslutter sig farvede filmfolks boykot af Oscar-showet efter manglende nomineringer til sorte.

Michael Moore - boykotter Oscar-uddelingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ALCORN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Balladen om de manglende Oscar-nomineringer fortsætter med flere meldinger om boykot af Oscar-showet den 28. februar. Senest har dokumentarfilmskaberen Michael Moore sluttet sig til de boykot-listen, hvor blandt andre instruktøren Spike Lee allerede står.

»Alene ideen om, at man to år i træk kan nominere 40 skuespillere, og ingen af dem er sorte, er simpelthen skør,« siger den Michael Moore til magasinet The Wrap. Moore har selv vundet en Oscar for filmen »Bowling for Columbine«, og sidder også i det amerikanske akademi, der står for nomineringerne og udvælgelse af prismodtagere som bestyrelsesmedlem for dokumentarfilmskaberne.

»Jeg er stolt over at sidde i Akademiet, og jeg ved, at Cheryl (Boone Isacs, præsident for Akademiet, red) er ærlig om, at hun er sønderknust over situationen og gør, hvad hun kan, for at redde den. Men hvis jeg kan hjælpe med at låne mit navn til en protest-aktion, så gør jeg gerne det,« sagde Michael Moore til The Wrap.

Michael Moore mener dog, at der sker fremskridt allerede i Oscar-baglandet. Siden han blev valgt ind  i bestyrelsen for dokumentaristerne i 2010 er antallet af farvede blandt de cirka 150 akademimedlemmer fra dokumentarbranchen gået fra nul til 12. Det virkelige problem ligger hos filmindustrien, mener Michael Moore.

»En fisk rådner fra hovedet og nedad, og hovedet her er industrien. De store filmstudier har været en industri domineret af hvide mænd altid. Når man er i New York, arbejder man automatisk sammen med african-american, mens man i Los Angeles kan være i tre dage fyldt med møder uden at møde en eneste african-american, der ikke er i et service-job,« lyder kritikken fra Michael Moore.