Michael Douglas i gråd ved pressekonference

Efter at have overvundet sin kræftsygdom, blev Michael Douglas tilbudt en stor karakterrolle som entertaineren Liberace.

Michael Douglas i tårer ved pressekonference i Cannes.  Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN NOGIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev et følelsesmæssigt møde for den amerikanske stjerneskuespiller Michael Douglas med den samlede filmpresse i Cannes.

Michael Douglas spiller hovedrollen, som den legendariske amerikanske entertainer Liberace i Steven Soderberghs konkurrencefilm "Behind the Candelabre", og da han til pressekonferencen blev spurgt, hvordan han blev tilbudt rollen, fortalte han, at Steven Soderbergh først havde spurgt ham i forbindelse med optagelserne til filmen "Traffic".

»Jeg troede han lavede sjov med mig, hvad har det med noget som helst at gøre,« sagde Michael Douglas, som herefter begyndte at få tå i øjnene.

Syv år senere, kom Steven Soderbergh nemlig tilbage til Douglas sammen med Matt Damon, der også spiller med i filmen, fordi der nu var mulighed for, at en Liberace-film rent faktisk kunne blive en realitet.

»For mig var det ... det må i undskylde,« begyndte Michael Douglas, men måtte så lige sunde sig, før han fortsatte med grødet stemme og tårerne trillende ned ad kinderne: "Det er meget følelsesmæssigt, for det var lige efter min kræftsygdom, at denne smukke gave blev givet til mig, og jeg er for evigt taknemmelig for, at Steven Soderbergh og Matt Damon ville vente med at lave filmen, til jeg blev helt rask."

"Behind the Candelabre" fortæller historien om Liberace og hans forhold til den unge mand Scott Thorson, der i en årrække i 1970erne boede hos ham og var hans elsker. Liberace skjulte imidlertid sin homoseksualitet og det kom til et voldsomt opgør med Scott Thorson. Liberace døde af AIDS i 1987.

Michael Douglas fortalte, at han har mødt Liberace en gang i Palm Springs, hvor hans far havde et hus.

"Jeg mødte ham, da jeg var tolv år gammel. Jeg stødte ind i ham i Palm Springs med min far, der kendte ham lidt. Han havde så mange smykker på, at han glitrede i solen. Han var forgængeren for musikstjerner som Elton John og Lady Gaga," sagde Michael Douglas.