Michael Douglas: I dag er hver anden skoleelev gay

Den amerikanske stjerne Michael Douglas bifalder, at stereotype fremstillinger af homoseksuelle er forsvundet fra Hollywood. »I dag er hver anden skoleelev gay,« spøger han.

Michael Douglas som Liberace. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 68-årige filmstjerne Michael Douglas var i topform, da han gav en stribe interviews efter Cannes-premieren på »Behind the Candelabra«, hvori han spiller den afdøde pianist og Las Vegas-entertainer Liberace.

Filmen skildrer det mangeårige forhold mellem den ekstravagante og hovedrige Liberace og hans 17-årige elsker Scott Thorson, og det gav Michael Douglas anledning til at glæde sig over, at bøsser og lesbiske i Hollywood ikke længere behøver at skjule deres seksuelle orientering, som Liberace gjorde det, helt op til sin død af AIDS i 1987.

Samtidig påpegede han, at film og især TV-serier “Will and Grace”, “Big Bang Theory” og musicalserien “Glee” har fjernet stereotyperne omkring homoseksuelle.

»Alle unger i USA elsker »Glee« - hver anden skoleelev er nærmest gay i dag. Det er et reelt fænomen, og holdningen har ændret sig meget hurtigt,« siger Michael Douglas.

At fordommene mod bøsser måske er ved at blive historie i USA, kæder skuespilleren sammen med kirkernes svigtende greb om moralen, og de samme kirkers uskønne skandalesager om sexmisbrug.

»Når kirken på en gang fremturer med fordømmelse og selv er involveret i sexmisbrugssager, tænker folk: Screw it, der er ingen andre end mig selv, der skal bestemme, hvordan jeg lever mit liv,« siger Michael Douglas.

»Behind the Candelabra« følger Liberaces forelskelse og mangeårige forhold til den meget yngre mand Scott Thorson (spillet af den 43-årige Matt Damon), og manuskriptet omfattede adskillige ganske explicitte kærlighedsscener mellem de to skuespillere.

»Vi havde begge læst manuskriptet, og da først vi havde brudt isen med det første kys, var det uproblematisk. Da filmkys nødvendigvis skal være meget præcist koreograferede på grund af kameraindstillinger, så minder det teknisk mest om filmslagsmål. Man kysser ikke bare løs. Så det slog ligesom romantikken ihjel!« siger Michael Douglas.

Han understreger, at filmen handler om en kærlighedsaffære, med mindre vægt på passion og mere vægt på ømheden. Det kan være svært at illudere for to skuespillere, der kun kender hinanden fra filmoptagelserne.

»Det sværeste er faktisk at finde den særlige intimitet, som kun findes hos et par, der har kendt hinanden i årevis,« siger Michael Douglas.