Meyerheims sidste talkshow: Her er hans yndlingsøjeblikke

Efter et årti bag skrivebordet og en lang liste af kendte gæster, mindes Meyerheim de bedste øjeblikke.

Der var lagt op til en festlig afslutning i sæsonens sidste program af Talkshowet Meyerheim, som i den særlige anledning blev optaget i det gamle Hofteater. Siden talkshowet begyndte i 2006 er det blevet til 159 programmer. Free/Per Arnesen Fold sammen
Læs mere

I mere end et årti har Michael Meyerheim kunne berige danskerne hjemme i stuerne med besøg fra nogle af landets største skuespillere, politikere og sportsfolk. Efter 11 år bag det ikoniske skrivebord er det blevet til ikke mindre end 159 programmer.

Men onsdag den 19. april løber det sidste talkshow over skærmen, og da optagelserne til det fandt sted i slutningen af marts, var det en rørt Michael Meyerheim, der således skulle sige farvel til sit hjertebarn.

Det blev dog en festlig aften, hvor Meyerheim selv blev sat i centrum.

- Jeg er jo ikke vant til så meget opmærksomhed på én gang. Det har været en stor dag. Og det blev lige nøjagtig den afslutning, som jeg ønskede mig. En dejlig afslutning med super gæster, som i den grad var indstillet på at bidrage til den gode stemning, fortæller Meyerheim.

- Når man oplever, at så mange mennesker både foran og bag kameraet bidrager til at gøre det godt samt alle de pæne ord, der blev sagt, så er det næsten for meget til, at man kan kapere det.

De mange minder og rørende øjeblikke fra de sidste optagelser sætter tv-værten ind på det, han selv kalder en "mental konto".

- Så kan jeg gå og trække på det lidt ad gangen, efterhånden som jeg kommer i tanke om det, siger han, og fortæller, at aftenen kommer til at stå som et varigt minde for ham.

Under talkshowet blev den folkekære tv-vært overrasket med både sang og et særligt sammenklip med brudstykker af musik og ord fra nogle af de kendte gæster, som i tidens løb har lagt vejen forbi.

- Det slog mig lige pludselig, hvor mange forskellige gæster der har været her. Nogle har man glemt har været her, andre kan man huske, og nogle er døde. Det har været en righoldig flok, fortæller Meyerheim.

I løbet af årene har han delt mange gode stunder og minder med de kendte gæster. Og særligt programmet med Povl Dissing og Benny Andersen, husker Meyerheim som et rørende øjeblik.

- Her sad jeg med to koryfæer, som simpelthen var så indstillet på at bidrage til underholdningen. De er nogle uhøjtidelige, morsomme og gode fortællere. Povl Dissing havde nogle pragtfulde historier. Og så sang de Svantes lykkelige dag. Der var bare en meget varm stemning i studiet.

Også de sjove øjeblikke står klart.

- Det var ret sjovt, da Karen Thisted kastede vand i hovedet på mig. Det er lidt typisk for hende, siger han og griner.

Selv om listen af kendte danskere, der har besøgt talkshowet, er både lang og imponerende, er Michael Meyerheim ikke typen, der bliver starstruck.

- Jeg er faktisk lidt glad for det, for jeg tror ikke, at det er særlig befordrende for at man får en god kommunikation med et andet menneske. Og slet ikke i sådan et program som det her.

- Jeg tror, at man skal behandle folk med en form for jævnbyrdighed, lyder det fra talkshowværten, som dog indrømmer, at han i sine unge og knap så erfarne år som talkshowvært i 1991, godt kunne blive en smule starstruck.

- Jeg lavede en hel udsendelse med Victor Borge. Og ham havde jeg altid set op til og beundret, så det var med stor respekt. Og måske endda også lidt for stor, indrømmer Meyerheim, som godt kunne have ønsket sig mere af den selvtillid, han har som vært i dag.

Tiden i den bløde stol bag skrivebordet er der ingen tvivl om, at Meyerheim kommer til at savne.

- Der har været så mange gode stunder. Og selv om jeg stopper programmet ud fra mit eget ønske, så stopper jeg også noget, som jeg er glad for, og som er godt. Men så må jeg jo finde et andet sted at sidde, siger han og griner.

Til efteråret er Meyerheim igen tilbage på skærmen i "Spørg Charlie", som han nu skal i gang med at forberede.

Meyerheims sidste talkshow bliver sendt den 19. april på TV2 Charlie.

/ritzau/FOKUS