Mew og B&O smelter sammen

Det danske rockband Mew har valgt at gå nye veje i arbejdet med at udvikle sig kunstnerisk. Plade­selskabet er droppet, og i stedet har Mew indgået en opsigtsvækkende alliance med Bang & Olufsens nye varemærke B&O Play.

"Vi har altid interesseret os meget for lyd og for, hvordan man kan optimere den. Det samme har B&O masser af erfaring med, så vi tror på, at dette bliver et frugtbart samarbejde," siger guitarist i Mew Bo Madsen. Her ses bandets forsanger, Jonas Bjerre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er kendte for deres kompromisløse tilgang til musikken, og i forsøget på at udvikle sig og søge nye veje kunstnerisk har det danske rockband Mew opsagt deres kontrakt med pladeselskabet Sony. I stedet har Mew indgået en opsigtsvækkende international aftale med Bang & Olufsens nye varemærke, B&O Play.

Sammen med virksomheden i Struer ønsker Mew at skabe et kreativt samarbejde med fokus på lydoplevelsen.

Ud over en sum penge indeholder kontrakten en aftale om, at samarbejdet skal lede frem til det, de kalder »en unik lyd- og billedoplevelse«, som skal understøtte Mews næste udgivelse.

Foreløbig rækker aftalen til udgangen af 2013, men både bandet og B&O Play forventer, at aftalen forlænges, efterhånden som den kreative proces skrider frem.

»Vi er som band altid på udkig efter at forny os kreativt, og vi har i et stykke tid ledt efter en ny fri model for orkestrets udfoldelser. Vi har jo været på Sony i mange år og har udgivet og arbejdet med vores musik dér. Men når man ser, hvordan de store pladeselskaber har det i dag, så var det måske på tide at prøve noget nyt. Den mulighed er opstået sammen med B&O Play, og vi går ind i det her med fuld energi og glæder os til at udforske alle de forskellige muligheder, det giver,« siger Bo Madsen, guitarist i Mew og fortsætter:

»De tilbød simpelthen noget andet, end det jeg ellers har set rundt omkring. Vi føler, at vi er landet et godt sted sammen med dem. De har stor forståelse for vores kreativitet og har respekt for den, og vi har en fri proces, hvor man leger sig frem til nogle ideer i forskellige sammenhænge.«

B&O ønskede en dialog med de kreative

Også hos B&O Play, der er virksomhedens nye linje med fokus på de digitale forbrugere, er der stor glæde over det nye samarbejde med et dansk band med international gennemslagskraft.

»Vi vil som udgangspunkt gerne give forbrugerne noget ekstra for at overtale dem til at købe vores produkter. Via samarbejdet med Mew kommer vi netop til at give musikelskere en spændende og kreativ oplevelse, som vi forhåbentlig snart kan løfte sløret for. Mew er om nogen eksponent for musik af en høj standard både kunstnerisk, men også teknisk, og det passer godt sammen med vores værdier,« siger direktøren for B&O Play Henrik Taudorf Lorensen.

Han ser samarbejdet som et led i en overordnet strategi for varemærket B&O Play.

»Da vi startede B&O Play for et års tid siden, syntes vi, at det ville være interessant med en række af denne slags samarbejder, for det er det, der skal til, for at vi kan lave ordentlige musiksystemer. At vi har en dialog med de kreative i branchen så vi kan lave vores anlæg på den gode måde. Og i stedet for at lave klassiske reklamekampagner får vi bedre produkter og giver forbrugerne noget mere.«

Hos Mew ser bandet samarbejdet som en fremtid med større frihed og kontrol med alle facetter i deres virke som orkester. Ikke fordi bandet fortryder fortiden, men trangen til at prøve noget nyt var blevet stor.

»Vi har faktisk haft et ret udmærket forløb med Sony. Vi har fået en god og oprigtig støtte til at gøre tingene på vores måde. Jeg tror, der er rigtig mange andre, der ikke har fået samme frihed som os, men det lå ligesom i vores aftale med dem. Sony havde noget ammunition i riflen til at gøre nogle ting, men den ammunition bliver jo også mindre med tiden på grund af den måde,som hele musikindustrien har det for tiden. Jeg er ikke interesseret i, at folk, der skal arbejde med vores musik, ikke er engageret i det,« siger Bo Madsen.

»Nu kan vi lave aftaler med folk, som brænder for det. Der er ingen steder, hvor der er en bane, som vi skal følge. Så det er bare en grundlæggende livsfilosofi for bandet nu, at vi har total frihed til alting. Vi har altid haft en kreativ frihed, men nu har vi frihed i alle retninger. På alle områder. Hele tiden,« fortsætter Mew-guitaristen og lover, at der snart vil være ny musik på vej.

»Vi er i fuld gang med at skrive, og det er jo altid en udfordring, når man prøver at vende alting på hovedet, og det tager altid lidt længere tid, end man tror. Men vi er ved at kigge på studie, så det ligger ikke langt ude i fremtiden. Jeg tror, at vi godt kan regne med, at der kommer en ny plade i år. Og det er da vist også på tide, ikke?«