Mette Blomsterberg dropper »Den store bagedyst«

Mette Blomsterberg stopper som dommer på »Den store bagedyst« Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mette Blomsterberg har været ansigtet på en af Danmarks mest populære tv-konkurrencer »Den store bagedyst«.

Men det er slut nu. Det skriver DR.

Mette Blomsterberg har været dommer for »Den store bagedyst« i fem sæsoner, men for et par uger siden meddelte hun sine medværter og programmets redaktør, at hun blev nødt til at stoppe.

»Jeg har været meget mere træt og drænet for energi, når jeg kom hjem fra optagelserne. Og jeg kan bare mærke, at omkostningerne er blevet for store i forhold til det, jeg får ud af det. Jeg skal have fyldt min egen energitank op igen,« siger hun til DR.

Mette Blomsterberg har været med, siden »Den store bagedyst blev sendt på dansk tv for første gang i 2012.

»Jeg elsker 'Den store bagedyst'! Jeg føler lidt, at det er mit barn, som jeg har været med til at føde. Jeg ved godt, det kan lyde fjollet, for det er jo et færdigt britisk koncept. Men jeg er så stolt af og glad for, at jeg har fået lov til at sætte mit præg på det,« siger hun til DR.

Den ellers så populære tv-konditor kom i modvind på de sociale medier i sommeren 2016 efter et program, hvor deltagerne skulle fortolke temaet »mandehørm«.

En af deltagerne, Gunnar, lavede en kage med champagnesmag, der blev pyntet med lyserødt fondant, hvor små søde fødder stak ud fra et tæppe på toppen. Kagen blev vurderet som feminin, og dommerpanelet kritiserede ham for at have »misforstået« opgaven. En kage, som ifølge den ene dommer Mette Blomsterberg mindede mere om en dåbskage.

Mange seere kritiserede DR, Mette Blomsterberg og de andre dommere for en forældet holdning til, hvad der er maskulint.

Mette Blomsterberg kan i foråret 2017 ses i en programserie sammen med James Price. »Den store bagedyst« fortsætter, når der er blevet fundet en erstatning for Mette Blomsterberg, fremgår det af artiklen på DR.