Mesterinstruktør udsender solo-CD

Musikken har altid spillet en primær rolle i den amerikanske Guldpalme-vinder David Lynchs film. Nu tager han skridtet fuldt ud og udsender et helt album med egne numre.

David Lynch besøgte for nylig København. Her til et pressemøde i Kunstforeningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

David Keith Lynch er mest kendt som den syrede instruktør bag kultfilm som ”Blue Velvet”, ”Lost Highway” og ”Mulholland Drive” samt TV-serien ”Twin Peaks”, der vandt den snart 65-årige amerikaner et større folkeligt gennembrud.

Men Lynch, der bl.a. har en Gylden Palme stående på sin præmiehylde, har karrieren igennem flere kunstneriske jern i ilden. Således er han frem til januar 2011 aktuel i Danmark med udstillingen ”The Air Is On Fire” i Kunstforeningen gammel Strand i København.

Også musikken har David Lynchs bevågenhed. Dels har hans film været spækket med dramatiske lyddesigns, lige som Lynch har arbejdet sammen med bl.a. Dangermouse og Sparklehorse omkring det internationalt anmelderroste album ”Dark Night of the Soul” fra i år.

Som filmdramaturgi for det indre øre

Og minsandten om ikke filmmageren nu kaster sig ud i et egentligt soloprojekt.

Første udspil fra et kommende album lyder titlen ”Good Day Today”, og singlen er udpræget elektronisk musik i den mere cinematiske, stemningssøgende genre. Lynch lægger selv en forvrænget vokal på nummeret, der sine steder minder om urbanesset M.I.A.

B-siden til nummeret, der også har navngivet det kommende fuldlængde album, ”I Know”, er ligeledes filmdramaturgi for det indre øre. Men her er det anderledes langsom og uhyggelige toner inspireret klassisk western rock’n’roll.

Begge skæringer udsendes via pladeselskabet Sunday Best, og kan allerede nu erhverves via iTunes. Det færdige album forventes at lande i handlen primo 2011.