»Mere vil have mere, og det vil jeg også«

Anders Meyer og Nanna Christensen deltog begge i »Paradise Hotel«. Programmet er slut, men festen fortsætter. Berlingske er taget med de to kendisser på diskoteksjob­ i Esbjerg.

Både Nanna Christensen og Anders Meyer har flere tusinde følgere på Instagram. De poster billeder gennem hele aftenen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»#denheltdyre og jeg rammer Pioner Bar i Esbjerg nu!« skriver 20-årige Nanna Christensen ud til sine 35.400 følgere på Instagram. Teksten står under et selfie-foto af hende og Anders »Denheltdyre« Meyer, der begge har deltaget i den seneste sæson af »Paradise Hotel«.

»Den helt dyre« er et af Anders Meyers kendetegn. Et håndtegn eller måske snarere et dansetrin. Og med det, sin personlige appearance og sine reality-kolleger har han festet med unge på op mod 20 diskoteker, mens »Paradise Hotel« er rullet over skærmen afsnit for afsnit. Og det fortsætter, selv om realityprogrammet sluttede i maj.

Inden aftenens tjans på baren, gør Nanna Christensen sig klar i Michelle Sørensens lejlighed. Fold sammen
Læs mere

Anders Meyer har blandt andet været i Næstved, Nyborg og Silkeborg, hvor han bor. I aften, en onsdag i studenterugen, står den på job i Esbjerg.

Skab en fest, snak med diskoteksgæsterne og hyg dig hele natten, lyder opgaven.

Paradisoerne har deres eget bord ved siden af DJen, der er serveret et par flasker Cult, Mokaï og Gajol i en bowle med is, og det afspærrede bord ved siden af paradisoerne venter på de heldige vindere ad Facebook-konkurrencen om et VIP-bord klos op af de kendte fra TV.

»Det er pissefedt, og jeg elsker at feste. Det er da klart. Der er fri sprut, man får en lille skilling, og så hygger man med nogle nye mennesker,« siger 24-årige Anders Meyer, der løb med sejren på hotellet i Mexico og kunne dele pengepræmien på en halv million kroner med sin partner, Monique von Appen.

Nanna Christensen, der er rejst hele vejen fra Amager til Esbjerg, er lige så begejstret.

»Jeg oplever en masse, som jeg ikke ville have oplevet, hvis jeg ikke havde været med i Paradise. Jeg var for eksempel aldrig kommet her, hvis jeg ikke havde været med, og der er en masse folk, der kommer over, snakker med mig og spørger,« siger hun.

Flere bargæster kommer hen for både at snakke med Paradise-stjernerne og for at få deres studenterhuer signeret. Fold sammen
Læs mere

18-årige Signe Johansen er en af dem. Hun er kommet på Pioner Bar den onsdag, fordi reality-kendisserne ville være der, og hun har allerede brugt en halv time ved paradisoernes bord, da klokken passerer 01.

»Nu har jeg selv fulgt med i Paradise hele sæsonen, og det er fedt at møde dem i virkeligheden. Man har jo fået et indtryk af dem i fjernsynet, og man kan jo gå hen og spørge dem om alle mulige ting, og så svarer de ærligt. Det, synes jeg, er fedt,« siger hun.

Som på en god fredag

Anders Meyer kalder timelønnen for en aften i Esbjerg »stille og rolig«, men vil ikke ud med, hvor meget han tjener på at skrive autografer i pigernes studenterhuer, spille beerpong med fyrene og forsøge at skabe en fest på det tomme dansegulv.

»Jeg vil gerne ses som en festabe, der sætter gang i den,« siger Anders Meyer. Men der er også mere i det for den 24-årige silkeborgenser.

»Jeg vil også gerne ud og vise, hvem jeg i virkeligheden er, og ikke bare, hvem jeg har været på TV. Det kan godt være, man får et andet indtryk, når man ser mig live. Og jeg godt lide, at folk får mulighed for det,« siger han.

»Jeg vil gerne ses som en festabe, der sætter gang i den,« siger 24-årige Anders Meyer, som vandt den seneste sæson af »Paradise Hotel«. Fotos: Astrid Dalum Fold sammen
Læs mere

Festabe-egenskaben var det, der fik Michelle Sørensen, daglig leder af Pioner Bar i Esbjerg, til at booke Anders Meyer som aftenens ene reality-gæst. Og matchet med Nanna Christensen er ikke helt tilfældigt.

»Jeg vil helst ikke have to af den samme type. Det skal gerne være en af hver. Noget drengene kan kigge på, og noget pigerne kan kigge på. Anders kan sætte gang i festen, og Nanna er lidt den søde pige. Hun har været med rigtig, længe, og alle, der bare har fulgt en lille smule med, ved, hvem hun er,« siger Michelle Sørensen, der helt bevidst har lagt realityfesten den onsdag, fordi de andre diskoteker i byen ikke har noget på programmet.

»Det er et billigt event, men det er også et godt event. Normalt har vi temafester eller kunstnere, men hvis vi skulle have haft en DJ på besøg, ville det koste os to eller tre paradise-events,« siger hun.

»De her er kendt fra reality på TV, og folk synes bare, det er fedt, når der er nogen fra TV hernede.«

Det er Pioner Bars tredje Paradise-event, og de andre gange har det været en succes, hvor indtjeningen har været som en »okay fredag«, selv om eventet lå en dag, hvor baren typisk ikke ville have travlt, forklarer Michelle Sørensen.

Men i aften er Pioner Bar ikke proppet med festglade studenter. De fleste vælger tilsyneladende at feste på Christian IX lige ved siden af.

»Der er ikke kommet lige så mange, som vi havde forventet. De kører vist vanvittige tilbud ved siden af, og måske betyder det også noget, at Paradise-sæsonen er slut. Det virker, som om folk er kommet lidt videre, og der måske ikke er så meget hype denne gang,« siger hun.

Chris Børgesen dukkede op på Pioner Bar, efter at have snakket med Nanna Christensen udenfor. Foto: Astrid Dalum Fold sammen
Læs mere

Nanna Christensen mærker også det tynde fremmøde. Det er hendes tiende job, og de vildeste oplevelser har hun haft ved de såkaldte 16+ fester.

»Her kan man næsten ikke være i fred, fordi der er rigtigt mange, der gerne vil snakke med én, have billeder og autografer. Men ved 18+ er folk lidt mere reserverede og ligeglade, som man mærker det her i Esbjerg,« siger hun midt på natten.

»Alle har nok en lav IQ«

Det er da også uden for Pioner Bar, væk fra VIP-bordet, at Nanna Christensen ser ud til at have den længste samtale den aften. Det er med Chris Børgesen, som ikke anede, at hun var et kendt ansigt. Langsomt går det dog op for ham, og så kommer spørgsmålene.

Hvor iscenesat er programmet i virkeligheden? Havde du sex med nogen på Paradise? Sov du med forskellige partnere hver uge, og var det ikke mærkeligt?

»Hvis jeg kom til det her event på baren, ville jeg aldrig spørge »hey, var det et godt show?«. Jeg ville tænke, at de er på arbejde, kører deres ting og er lidt arrogante, fordi de har været på TV. Men her kom jeg bare hen, anede ikke hvem hun var, og nu er det sådan, det forholder sig, og så skal hun da endelig fortælle om det,« forklarer Chris Børgesen.

»Det er jo superspændende at høre, for man vil gerne vide, hvordan det virkeligt fungerer, når man er med i »Paradise Hotel«. Jeg har jo ingen anelse om, hvordan det er. Men når man ser Amalie, synes man jo, hun er ufatteligt dum. Og de fleste mennesker tænker - nå, alle i programmet har nok en lav IQ. Men jeg synes faktisk, at Nanna virker meget fornuftig,« forklarer Chris Børgesen.

Midt under samtalen går en gruppe fyre forbi og råber »det var hende fra Paradise. Hun har da ikke nogen fremtid«. Men det tager Nanna Christensen sig ikke af.

»Jeg vidste, der ville være de kommentarer, da jeg gik ind til det. Heldigvis har jeg fået så meget positiv respons, at det overskygger det negative,« siger hun.

Anders Meyer har haft omkring 20 diskoteksjob. Fold sammen
Læs mere

»Men da jeg smed Philip (en anden deltager, red.) ud, fik jeg nærmest dødstrusler for det. Jeg skulle kigge mig over skulderen på gaden. Men det kommer fra folk, der sidder bag en skærm. De ville aldrig nogensinde komme hen til mig i virkeligheden.«

Selv om Anders Meyer har fået klart mest positiv opmærksomhed, har han da også mødt negative kommentarer som »hvorfor meldte du dig til det lorteprogram? Nu er du jo dømt som taber resten af dit liv«.

»Sådan er der jo nogle mennesker, der ser på det. Men så er det jo bare dér, jeg vender snuden helt roligt og siger: »Jeg kan ikke forstå, hvis jeg er en taber, for hvis du ved, hvem jeg er, så har du jo også set programmet«. Og så prøver jeg at forklare, hvorfor jeg kom med på den bedst mulige måde,« siger han.

Mere reality, tak

Men der er også goder ved at have været med i »Paradise Hotel«. Hverken Nanna Christensen eller Anders Meyer havde selv tilmeldt sig programmet, men de betegner det begge først og fremmest som en stor oplevelse. Og alt det, der følger med af diskoteksjob og blogging havde de ikke overvejet og glædet sig til på forhånd. Men nu tager de det, som det kommer.

Begge blogger de om deres hverdag efter at være blevet kontaktet af bloggernetværket Bloggers Delight. På deres Instagram-profiler finder man billeder af »Nobe Aloevera«-drikke, man kan læse, hvem der laver Nanna Christensens hårexstensions, eller se, hvilket tøj Anders Meyer synes er fedt.

»Jeg er helt klart glad for, at Paradise har ført mig frem i søgelyset. Det giver nogle gode aftaler med nogle forskellige firmaer. Jeg er blevet sponsoreret lidt af Solid, og jeg tror da, det ville være løgn, hvis der ikke var rigtigt mange mennesker, der kunne sige, at de gerne ville have noget gratis,« siger Anders Meyer.

Nanna Christensen er også glad for det liv, hun har fået efter Paradise Hotel.

»Jeg nyder det, så længe det varer, for det varer ikke forever,« siger hun.

»Selvfølgelig er det fedt med opmærksomhed. Da jeg var mindre, tænkte jeg altid, at det kunne være fedt bare at prøve at være kendt for en dag. Og jeg har altid sagt til min mor, at jeg på en eller anden måde nok skulle komme frem. Det var så ikke lige det her, jeg regnede med ville få mig frem, men nu er det sket, og jeg ville ikke bytte det ud for noget andet,« siger hun.

Selfie fra aftenen på Instagram. Foto: Nanna Christensen Fold sammen
Læs mere

I dag arbejder hun som sælger ved siden af de forskellige diskoteksjob, men en dag vil hun gerne have en pædagoguddannelse. Hun håber dog ikke, at reality-karrieren slutter endnu.

»Jeg synes, man skal smede, mens jernet er varmt. Selvfølgelig skal man det, hvis man har lyst. Og jeg synes, det er fedt at lave TV, så jeg vil rigtigt gerne lave mere TV. Det er bare ikke alt, jeg vil være med i,« siger hun.

»Men mere vil have mere, og det vil jeg også. Jeg er ikke blevet mæt af oplevelser.«

Anders Meyer arbejder hos Designa Køkken og ser sig selv som biløkonom en dag. Men han synes nu også, at en realitykarriere virker tiltrækkende.

»Jeg kunne da godt tænke mig at lave et program, der hedder »Danmark ifølge Meyer« eller noget i den stil. Jeg kunne også godt tænke mig at blive vært på Paradise, Robinson eller et børneprogram,« siger han og udelukker heller ikke, at han kunne lokkes til at deltage i Robinson Ekspeditionen.

»Det, der ville gøre, at jeg ville vælge realitykarrieren, hvis jeg kunne få sådan én, ville da helt klart være, at man kan tjene penge på det, man godt kan lide at lave. Jeg kan godt lide at snakke med mennesker, fyre den af og være mig selv.«