Meld dig til Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2019 nu!

Den Berlingske Fonds traditionsrige musikkonkurrence finder sted 27. og 28. april. Meld dig til med det samme - for princippet i år er først til mølle.

14-årige Rune Leicht Lund var en af fem guldmodtagere ved Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence sidste år og løb også med årets talentpris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Kan du spille på et instrument? Er du måske ligefrem ambitiøs med dit spil?

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence kunne i så fald være det helt rigtige for dig

Hvis du vil ansøge, skal du opfylde tre krav:

Du bor i et af de nordiske lande. Du har fået musikundervisning i mindst to år. Og du er mindst otte og endnu ikke fyldt 17 år ved udgangen af april måned.

Klik for at melde dig til konkurencen!

Bemærk: Du skal ikke længere indsende optagelser af dit spil. Og du kan igen i år stille op enten alene eller i en gruppe med op til fire deltagere.

Deltagere der ved en tidligere konkurrence har opnået guldmedalje kan ikke ansøge igen.

Selve konkurrencen afholdes på Københavns Kommunes Musikskole den 27. og 28. april. Den festlige afslutningskoncert finder sted 12. maj i Tivolis Koncertsal.

Fonden takker varmt for lån af musikskolens lokaler og flotte koncertsal.

Toke Lund Christensen er ligesom sidste år formand for bedømmelsesudvalget og vil have en række af landets mest kompetente musikere til selskab: John Damgaard, Ingemar Brantelid, Ketil Christensen, Line Fredens og Stine Hasbirk.

Men skynd dig

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence for børn og unge har med årene fået stor betydning i det danske musikmiljø og dansk kulturliv som helhed.

Konkurrencen skal opmuntre og skabe motivation hos de unge musikere: Man kan stille op flere gange og dermed finde motivation til at give sin undervisning en ekstra skalle og måske gøre det endnu bedre året efter.

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence lægger stor vægt på, at alle børn og unge får en god oplevelse - hvorfor alle præstationer præmieres.

Berlingskes musikredaktør vil desuden kåre den rette modtager af en talentcheck på 10.000 kr. ved finalefesten i Tivoli.

Konkurrencen er meget populær på danske musikskoler og kan ikke optage alle unge med interesse for deltagelse. Jo hurtigere du melder dig til, desto større chance har du - for et af filtrene i år hedder først til mølle.

Sidste frist for tilmelding er fredag den 15. marts.

Ses vi?

Klik for at melde dig til konkurencen!