Meghan Markle gjorde lynkarriere i filmbranchen – nu skal hun giftes med prins Harry

Den 36-årige Meghan Markle skal giftes med Storbritanniens prins Harry.

Meghan Markle er mest kendt for sin rolle i TV-serien »Suits«. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW COWIE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun er opvokset og har gjort lynkarriere i filmbranchen, men det er først nu, som forlovet med den britiske prins Harry, at hendes navn vil blive kendt i de fleste hjem – i hvert fald i Storbritannien.

Rygterne om forelskelsen mellem den amerikanske TV-skuespiller Meghan Markle og prins Harry begyndte for alvor at svirre for over et år siden, og i november sidste år annoncerede kongefamilien officielt, at Prinsen var kæreste med Meghan Markle.

Da det forleden blev offentliggjort, at hun ikke er på rollelisten til den ottende sæson af advokatserien »Suits«, lagde de fleste royale observatører to og to sammen. Og ganske rigtigt: Fra prins Charles' kontor blev det i dag oplyst, at prins Harry og Meghan Markle til foråret 2018 skal giftes.

Den 36-årige stjerne er født og opvokset i Californien, men bor nu i Toronto, Canada, hvor TV-serien »Suits« bliver optaget.

Meghan Markle har selv i interviews beskrevet en barndom i TV-branchens kulisser, da hendes far var filmfotograf på den meget populære komedieserie »Vore værste år«. Hun blev selv opdaget som 17-årig og har siden 2002 haft mindre roller i en lang række TV-serier som krimiserien »CSI: Miami« og den nye version af teenageserien »90210«. Hun har også haft mindre filmroller som i »Terrible Bosses« og »Get him to the Greek«.

Langt den største rolle, hun har haft, er dog i advokatserien »Suits«, hvor hun spiller den dygtige jurist Rachel Zane.

Ifølge den engelske avis The Sun har Meghan Markle en halvsøster ved navn Samantha Grant, men forholdet mellem dem er vist ikke det bedste, idet halvsøsteren har truet hende med at skrive en afslørende biografi med titlen »Prinsessen Pushy - søsterens dagbog«.

Prins Harry og Meghan Markle blev spottet hånd i hånd for første gang i februar 2017, mens de var ude på date i London. Hendes første offentlige optræden som officiel prinsekæreste var i maj i år, da hun overværede prins Harry spille polo, og kort efter da parret var gæster ved nogle venners bryllup.

Ifølge avisen Toronto Star friede prins Harry til Meghan Markle under en rejse til Afrika efter først, på traditionel vis, at have sikret sig Meghan Markles fars tilladelse. Hun har tidligere været gift med filmproducenten Trevor Engelson, som hun havde haft et mangeårigt forhold til, men som hun efter to års ægteskab blev skilt fra i 2013.