Megafon

»Rusland er ikke længere den partner, man kunne have drømt om. Men landet er heller ikke længere den fjende, som det var under Den Kolde Krig.«

Pierre Rousselin, redaktør ved Le Figaro, skriver om karakteren af præsident Putins regime i anledning af den aktuelle krise mellem Storbritannien og Rusland.

»Det store problem for ikke bare Storbritannien i denne sag, men for alle med relationer til Rusland, er, at landets præsident slet ikke kan begribe, hvorfor omverdenen går op i, at hans kritikere bliver myrdet.«

Forsidekommentar i Politiken i anledning af samme krise.

»Der er tale om en storstilet marketingkampagne, hvor man reducerer priserne for at forøge forbruget.«

Journalisten Alessandra Arachi om situationen i dagens Italien, der er blevet Europas næststørste narkomarked, kun overgået af Spanien. I Corriera della Sera.

»Desværre er der kun få intellektuelle i den islamiske verden, der kender »De sataniske vers«. Bogen er hverken oversat til tyrkisk eller til arabisk, og i Tyskland kan man ikke finde én eneste moskégænger, der har læst den så meget som i uddrag.« Journalisten og forfatteren Günter Walraff fortæller, hvorfor han vil foranstalte en oplæsning af Salman Rushdies mesterværk i en moské i Köln. I Frankfurter Allgemeine Zeitung.

»Jeg forventer at få det at vide, hver gang jeg tjekker mine e-mails.« Grundlæggerne af Harry Potter-websitet MuggleNet.com, Emerson Spartz, røber sin angst for, at nogle vil røbe slutningen på seriens bind 7 for ham, inden han selv har fået læst bogen færdig. I et interview i The New York Times.

»Evolutionsteorien er og bliver én blandt andre teorier.«

Dyrlæge John Haugegaard afviser på det bestemteste, at det skulle være specielt uintelligent at tro på intelligent design. I Kristeligt Dagblad.

»Vi har desværre vænnet os til, at venstreorienteret vold ikke gør helt så ondt som højreorienteret vold. Det er præcis dén usunde skævhed, der falder mig for brystet.«

Studievært og ph.d. Adam Holm kritiserer historikeren Kristian Hvidt for i sin nye europahistorie at friholde Lenin fra »terror, inkvisition og alt det andet skidt, der fulgte med hans autoritære kasernekommunisme.« I kronik i Morgenavisen Jyllands-Posten.