Mediestøtte: To aviser får igen tildelt flest penge

Listen over modtagerne af mediestøtte er netop udkommet. Se hvor meget, hver enkelt medie får i 2023, her.

I alt er der foreløbigt blevet tildelt 360,5 millioner kroner til medier for 2023. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Listen over den såkaldte redaktionelle produktionsstøtte til trykte nyhedsmedier og skrevne internetbaserede nyhedsmedier, i daglig tale mediestøtte, er netop udkommet.

Det fremgår af en liste fra Slots- og kulturstyrelsen, som du selv kan se i bunden af denne artikel.

I alt er der foreløbigt blevet tildelt 360,5 millioner kroner til medier, men beløbet kan dog nå at ændre sig. Ifølge Mediawatch skyldes det, at der endnu ikke er vedtaget en endelig finanslov for 2023.

Den manglende finanslov er også grunden til, at listen først er kommet nu fremfor inden jul, som det ellers har været kutyme.

De to medier, der modtager mest støtte, er igen Kristeligt Dagblad og Dagbladet Information, som modtager henholdsvis cirka 29 millioner kroner og 25,5 millioner kroner.

Berlingske, Politiken, Børsen, B.T., Ekstra Bladet og Jyllands-Posten modtager hver især 17,5 millioner kroner.

I alt modtager 76 medier mediestøtte i 2023, hvilket er et flere end i 2022.

Da der i maj 2022 blev indgået en medieaftale, blev man enig om »et markant løft af mediestøtten til frie og uafhængige medier. Særligt til de lokale og regionale medier, hvis forretningsmodeller i stigende grad er blevet udfordret af de forandringer, som tech-giganternes indtog har skabt«.

Aftalen blev indgået mellem den daværende socialdemokratiske regering og Socialistisk Folkeparti, De Radikale, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne. Men aftalen blev ikke vedtaget ved lov, og de førnævnte partier har efter valget tilsammen kun 87 mandater i Folketinget, hvorfor flertallet ikke er der til en vedtagelse.

I 2023 bliver der tildelt 18 millioner kroner mindre i mediestøtte end året før, skriver Mediawatch.

Herunder er listen over modtagerne af mediestøtte i 2023.