Medieeksperter: Disse kandidater kan blive DRs nye nyhedsdirektør

Den ny nyhedsdirektør hos DR skal være ligeså meget en god leder som en god journalist, og en mulighed kunne være TV 2s tidligere nyhedschef Michael Dyrby, siger tidligere Metro-boss Per Mikael Jensen og Radio24syvs direktør Jørgen Ramskov .

Tidligere nyhedschef på TV 2 Michael Dyrby er kvalificeret til at bestriude posten som ny nyhedsdirektør i DR, siger personer med kendskab til mediebranchen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Efter at Ulrik Haagerup har sagt farvel til DR som nyhedschef, skal DR finde en ny person til posten, og bud på de mest oplagte kandidater fyger allerede i mediebranchen.

Den vigtigste egenskab hos den nye nyhedsdirektør bør være evnen til at skabe en inspirerende energi hos sine mellemledere, siger den tidligere chef for Metro International, og nu rådgiver, Per Mikael Jensen.

- Man kigger typisk efter de gode journalister med en høj grad af etik, men da der sidder et tocifret antal mellemledere under nyhedsdirektøren, er evnen til at skabe et højt energi-niveau en underkendt evne, siger Per Mikael Jensen.

Fra DRs egne rækker peger Per Mikael Jensen på DRs nyhedschef Naja Nielsen og redaktionschef Sandy French, som to personer der begge har den tilstrækkelige ambition og dygtighed til stillingen. Potentielle kandidater udenfor DRs mure tæller ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Troels Mylenberg, og stedfortrædende chefredaktør på Dagbladet B.T, Jens Grund, og TV2 News chefredaktør, Mette Østergaard.

For nogen vil det måske være overraskende, at Per Mikael Jensen tillige peger på TV 2s tidligere nyhedschef Michael Dyrby, der i 2015 opsagde sin stilling på stationen efter en meget omtalt afpresningssag. Den sag bør dog ikke længere belaste ham, da sagen ikke handlede om journalistisk indhold, siger Per Mikael Jensen.

- I de år Michael Dyrby sad ved roret  i TV 2, klarede stationen sig rigtig godt i forhold til DR, siger Per Mikael Jensen, der gør opmærksom på, at han kender Michael Dyrby privat.

Endelig nævner han den tidligere klimaminister og chef for Radioavisen, Connie Hedegaard, som en mulig ny nyhedsdirektør i den statslige mediekoncern.

Radio24syvs administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov, peger ligeledes på DRs Naja Nielsen og Sandy French som personer der er kvalificeret til at tage roret.

- Alt andet lige er det en fordel at kende en så stor og kompleks organisation som DR indefra. Risikoen ved at rekruttere indefra er selvfølgelig, at man ikke får den fornyelse, som er nødvendig for DR, der løbende er udfordret for eksempel på det digitale marked, siger Jørgen Ramskov.

Ligesom Per Mikael Jensen nævner han også TVs tidligere nyhedsdirektør Michael Dyrby som en mulig kandidat.

- Han kender TV-journalistik, og det er en stor fordel, da der gælder særlige logistiske og formmæssige rammer for den type journalistik. Det vil betyde meget, når man skal fremstå som en troværdig nyhedsdirektør for en TV-kanal, siger Jørgen Ramskov.

Mediekonsulent og DRs tidligere seerredaktør, Jacob Mollerup, mener, at Michael Dyrby ville være et overraskende valg.

- Han har erfaringen og kompetencerne, men jeg tror ikke at DRs bestyrelse ville have mod på det valg, siger Jacob Mollerup, der snarere sætter sine penge på Betina Bendix, direktør for TV Syd og tidligere redaktionschef i DR, eller førnævnte Mette Østergaard fra Tv 2 News.