Med et fast greb om hjertet

Love Shop bliver aldrig hvad bandet var en gang, men med et fast greb om både guitar og hjerte viste Jens Unmack med sit band fredag aften, at der er en fremtid uden mundharmonika.

Love Shop spillede koncert med Jens Unmack i forgrunden fredag aften i Viften i Rødovre. Det var deres turnéstart, der blev skudt i gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Love Shop havde noget helt særligt på hjerte denne aften i Rødovre. Det har de som sådan altid, for det er svært at finde en bedre sangskriver end Jens Unmack i dette land, men denne aften var der noget ganske særligt på spil for bandet, der har gået - som Jens Unmack selv beskrev det fra scenen - »en masse lort igennem på det seneste.«

For skal man holde liv i et band, hvor alle medlemmer er væk, undtagen én? Kan man drage på turné og lave plader, når Love Shops grundpiller er borte? Svaret er ja. Ganske enkelt fordi »det føles som den rigtige ting at gøre« som forsangeren sagde fra scenen. Og på bifaldet fra de fans og venner der var mødt op denne aften i Viften i Rødovre lød de til at være enige.

Så med Dannebrog hængende ned fra bagtæppet gik Unmack og det fire mand store band på scenen for at fastnagle Love Shops fortsatte eksistens. Og selv om bandet havde tyvstartet turnéen i Nakskov aftenen før, var denne aften svendeprøven på den igangværende turné og følelserne sad naturligt uden på Unmacks klassiske polo. 

En del af den danske sangskat

Aftenen blev skudt i gang med de to første numre »Brækket dansk og »Kvælertag« fra det nye album »Skandinavisk Lyst« inden de trak en trumf fra bagkataloget med »Min Elvis«. En lidt famlende start, hvor alle lige skulle finde hinanden. Men intimiteten var til stede og da bandet ramte nummeret »Skandinavisk Lyst« løftede musikken sig op og satte sig omkring hjertet. Et fantastisk nummer med potentiale til at få sin faste plads i kisten med den danske sangskat. Der hvor »Copenhagen Dreaming« allerede befinder sig. Naturligvis skulle vi have den, »Bellavista Sol«, samt en meget følelsesladet version af »Love goes on forever«, hvor publikum fik lov at synge med, der hvor Henrik Hall skulle være faldet ind, men heldigvis blev aftenen ikke en dvælen ved fortiden, men derimod fremadskuende med numre som »Sang fra verdens ende (One Hit Wonder)« og »Mere vil have mere«. Smukt ført ud over scenekanten af den yderst velspillende guitarist Mika Vandborg og i det hele taget et band, der tømrede Love Shop-materialet mere og mere solidt sammen som aftenen skred frem.

Love Shop bliver aldrig hvad Love Shop var en gang, men sådan skal det også være. Der bliver bare ikke mere mundharmonika. Sådan er det. Men når man mærkede ekstranumre som rockklassikeren »Kræmmersjæl«, »Fester i Danmark«, »Drømmenes København«, »En nat bliver det sommer« og ekstra ekstra-nummeret »Alle har en drøm at befri« leveret med så meget inderlighed og nerve som denne aften, så står det klart, at Love Shop bare vil det her - på trods.

Hvem: Love Shop

Hvor: Viften i Rødovre, fredag aften.