McCartney storcharmede publikum

Publikum kunne lide, hvad de fik, da Paul McCartney gæstede Orange Scene. Og selv de skeptiske blev til sidst overvældet af Beatles-feberen og fyrværkeri i massevis.

Et tilfreds Paul McCartney-publikum ved Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var en vis Sir, der havde læst på lektien. Paul McCartney havde ikke bare styr på, at han var i Roskilde. Han havde øvet danske gloser og charmede sig ind på publikum fra første sætning.

»I aften vil jeg prøve at tale lidt dansk,« lød det fra en sprudlende McCartney.

Det gjorde han flere gange gennem hele koncerten, og danskheden fortsatte med et dannebrogsflag på scenen og rød-hvid konfetti som den ultimative finale.

Før Beatles-stjernen nåede dertil, fyrede han et vildt fyrværkerishow af til »Live and Let Die«. Ikke mindre end tre gange strøg raketterne op i natten, mens ildkanoner lyste op fra Orange Scene. Derudover var der kæmpe fællessang under nummeret »Hey Jude«, som gik lige i hjertet på Tine Tønnes Sørensen.

»Jeg var ret forbavset over, hvor meget man kunne af teksten, når det kom til stykket. Og også at der var så mange unge, der var med på den. Stemningen var virkelig fortættet. Vi har været sammen om den her koncert. Der var ret meget kærlighed i luften. Det er nok orange feeling,« siger hun og fortsætter:

»Det var helt fantastisk. Walk down memory lane.«

Katrine Louise Starling var også begejstret.

»Stemningen overall var fed. Det var virkelig, virkelig godt. Jeg ved ikke, om man kan kalde det nostalgisk, når man ikke er fra den tid. Men det helt klart været en oplevelse,« siger hun.

Der var dog ikke udelukkende ros til McCartney og co., selvom også de mere skeptiske blev overvundet af euforien til sidst.

»Det var lidt tamt i starten faktisk. Men så kommer vi frem til de gamle Beatles-numre, og så gik det amok,« siger Ulrik, der så koncerten med en flok venner.

»Vi satte os ud i græsset og slappede af og drak en øl. Så kom »Let It Be«, og så var det en fest derfra,« lyder det fra veninden Liv.