Matadors mor afslører efter 34 år: Derfor døde Hr. Schwann

For første gang nogensinde afslører Matadors moder, Lise Nørgaard, hvorfor Arthur Jensens rolle, Hr. Schwann, dør i serien.

For første gang nogensinde afslører Matadors moder, Lise Nørgaard, hvorfor Arthur Jensens rolle Hr. Schwann dør i serien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ukendt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var en markant skikkelse i de første afsnit af Matador, men for Arthur Jensen, der spiller Hr. Schwann, førstemand i Damernes Magasin, får hans deltagelse i den populære serie en pludselig slutning. Han dør, da han falder ned af en trappe, i afsnit fjorten.

For første gang nogensinde – 34 år efter serien havde premiere første gang - fortæller Lise Nørgaard nu til bt.dk, hvad den egentlige grund til, at Arthur Jensen blev skrevet ud af Matador, er.

Krævede mere i løn

Irritationen over skuespilleren voksede under optagelserne. Især instruktør Erik Balling havde svært ved at klare Arthur Jensens store ego. Men det var noget andet, der fik bægeret til at flyde over.

- Jeg er før blevet spurgt om det, når jeg har været ude og holde foredrag om Matador, men har altid undveget at svare på det. Men på et tidspunkt kommer Balling til mig og spørger, om det er nødvendigt, at Arthur er med i resten af serien. Han havde flere gange været inde for at kræve mere i løn, da han mente, at han fortjente det. Det irriterede ham forfærdeligt, fortæller hun.

Det kostede reelt førstemanden fra Damernes Magasin livet. Seriens magtfulde duo - Nørgaard og Balling - gør kort proces. Arthur Jensen var fortid i det der skulle vise sig, at blive Danmarks største tv-serie gennem tiderne. Det sidste afsnit han var med i, var afsnit tolv. I afsnit fjorten hører man, at han er faldet ned af en trappe. Han er død.