»Matador« fejrer helt særligt jubilæum

- Det var der da ingen af os, der kunne have regnet med, da vi sendte første gang i 1978, siger seriens hovedforfatter Lise Nørgaard.

»Matador« er uden sammenligning den bedst sælgende danske TV-serie nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

34 år efter det første afsnit af Lise Nørgaards ultra-populære serie blev sendt, har Mads Skjern, Maude, bankdirektør Varnæs og alle de andre beboere i Korsbæk stadig rigtig godt tag i danskerne.

Fredag har »Matadors« DVD-boks med samtlige 24 afsnit været blandt de 10 mest solgte TV-serie-DVDer i Danmark i præcis 100 uger på brancheorganisationen IFPIs officielle hitliste. Og det er helt usædvanligt, oplyser DR.

»Matador« fejrer jubilæet på femtepladsen, men så sent som i sidste uge var serien nummer et.

Over tre millioner solgte DVD'er

Den seneste opgørelse viser, at der i april 2012 var solgt 3.621.000 DVDer med serien i Danmark. På hver DVD er der to afsnit.

Hvis alle har købt det store boks-sæt står »Matador« altså i 301.750 danske hjem. Dertil kommer salget i Norge og Sverige, og desuden var der frem til 2005 solgt cirka en million VHS-bånd med serien.

Ingen drømte om rekorder i 1978

Succesen er kommet bag på »Matadors« hovedforfatter, Lise Nørgaard.

- Det var der da ingen af os, der kunne have regnet med, da vi sendte første gang i 1978. Jeg håber, at Erik Balling i sin himmel får et signal og kan skåle med Henning Bahs, der også var årsag til, at hele regiet blev så fantastisk, siger hun til DR og hentyder dermed til seriens nu afdøde instruktør og scenograf.

Det tog 27 år at sælge den første million VHS-bånd med »Matador«, mens det kun har taget otte år at sælge 3,6 millioner DVDer.

Deltag i debatten: Hvad er det, der gør Matador så særlig?