Martin Hall kunne ikke sige nej til et freakshow

Multikunstneren Martin Hall var en noget overraskende deltager i dommerpanelet. Han har i sin karriere bevæget sig langt fra den komercielle løbebane, og været mere kendt som avantgardekunstner.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Talent 2008 er så meget et freakshow, at det tiltalte mig. I den engelske version har der for eksempel været et indslag, hvor en mand på 84 år trampede på en kvinde på 72 år, der lå udspændt som fakir, og bagefter gav hun ham bank,«.

Sådan begrunder Martin Hall i et interview med musikmagasinet GAFFA sin beslutning om at være dommer i DR's nye talentshow Talent 2008.

Musiker og kunstner
Martin Hall har været aktiv inden for musik og litteratur siden 1980'erne, hvor han udgav sin første plade »The Icecold Waters Of The Egcentric Calculation«.

Albummet figurerer på listen over de 50 mest indflydelsesrige danske pladeudgivelser i Politikens Rockleksikon.

Pladen var starten på en karriere, hvor Martin Hall blandt andet har udsendt en række plader og komponeret musik til både teater- og dansegrupper.

Gennem 1980’erne skrev og instruerede han flere multimedie-opførelser med sit eget teaterensemble The Art Ensemble Of Copenhagen.

Modtager af priser og legater
I 1990'erne arbejdede han med videokunst, design og installationskunst sideløbende med sit musikalske og litterære virke.

I 2002 skrev han soundtracket til Gladsaxe Teaters store satsning, Kameliadamen.
Martin Hall har skrevet flere bøger, den første var Genopbyggelsen Er Større End Selve Skabelsen fra 1983 og senest essaysamlingen Infodemens.

Han blev i 1983 optaget på Kunstakademiet og har siden modtaget Statens Kunstfonds 3-årige stipendium. I 1995 modtog han Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorers hæderspris.

Martin Hall har desuden haft en rolle i den stort opslåede »Flammen og Citronen« fra 2008.